MİLLİYET CADDE – 3 ARALIK 2015 PAZAR  –  ALİCE

unnamed

2 Ocak Cumartesi akşamı ekranda benzeri olmayan bir program başladı TV8’de. 4 Büyükler Salon Turnuvası’nda Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’da bir zamanlar top koşturmuş, ama futbolculuğu çoktan bırakmış isimler forma terletecek.Sakarya Kapalı Spor Salonu’nda 2 – 18 Ocak tarihleri arasındaki karşılaşmalarda şu takımlar ve futbolcular yarışacak:

Beşiktaş: Tümer Metin, İlhan Mansız, Ahmet Dursun, Tayfur Harvutçu, Alpay Özalan.

Fenerbahçe: Elvir Baliç, Serhat Akın, Yusuf Şimşek, Ceyhun Eriş, Tarık Daşgün, Ali Güneş.

Galatasaray: Ümit Davala, Ergün Penbe, Hasan Şaş, Ümit Karan, Hakan Ünsal, Ayhan Akman, Evren Turhan.

Trabzonspor: Yattara, Fatih Tekke, Hami Mandıralı, Erman Özgür, Çağdaş Atan.

Dört büyük takım taraftarları ve futbol sevdalılarına nostalji yaşatacak bu turnuvanın bir başka özelliği de şu:

Turnuvayı hangi takım kazanırsa kazansın, büyük ödül olan 500 bin TL ihtiyaç sahibi eski futbolculara dağıtılacak.

“İhtiyaç sahibi eski futbolcu mu olur?” demeyin, o kadar çok var ki!

Bu turnuvanın TV8’e getireceği reyting ne olursa olsun, bu sayede ihtiyaçları kısmen de
olsa giderilecek muhtaç durumdaki eski futbolcuların edecekleri hayır duaları, Acun Ilıcalı’ya yeter. Söz yazarından bestecisine, şarkıcısından oyuncusuna şov dünyasında da yüzlerce muhtaç durumda sanatçı var.

Acun Ilıcalı, futbol dünyasını düşünüp, böyle bir işe imza atarken muhtaç durumdaki sanatçılar için böyle projeler üreten var mı?

Maalesef yok…

 

BIG CHEFS ETİLER KEPENK İNDİRİYOR

Birçok restoran için en ‘marka yer’dir Etiler. Nispetiye Caddesi üzerinde yeni bir mekan açmak ve orayı iyi para kazanan popüler bir yer haline getirmek her yiğidin harcı değildir. Akara’da Gamze Cizreli’nin kurduğu, sonradan Saruhan Tan’ın ortak olduğu Big Chefs de İstanbul’daki ilk yerini burada açtı.

Big Chefs’in İstanbul’daki ilk yerini Etiler’de açmasının asıl sebebi şuydu:

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, Ankara’da yemek yediği restoranı çok beğenmiş, tanıştığı ortaklarına İstanbul’a gelmelerini tavsiye etmiş ve Etiler’deki mülklerinden birini onlara kiraya vermişti.

Ankara’dan İstanbul’a geldikten sonra hızla büyüyen, Türkiye’deki birçok şubesinin yanı sıra Duba’de bile yer açan Big Chefs, Etiler’deki yerini kapatıyor. Çünkü Big Chefs ile Doğuş’un kontratı bitti.

Dükkanın işleri son zamanlarda pek parlak değildi. Big Chefs’in ortakları, kendilerini İstanbul’a getiren ev sahipleri Ferit Şahenk’in de dükkanı istemesi üzerine, marka restoranlar için vitrin olarak değerlendirilen Etiler’de diretmek yerine kepek kapatmayı tercih etti.

Mart ayında Big Chefs’in kepenk indireceği dükkanın talibi çok. Doğuş Holding burayı başka birine kiraya mı verecek yoksa ortağı olduğu Nusr – et’i oraya doğru mu büyütecek önümüzdeki günlerde belli olacak.

fft16_mf6465215ESKİ MANKEN, ŞİMDİ RESSAM

Sibel ve Şebnem Tan kardeşler, ‘Televole kültürü’nün henüz hortlamadığı yıllarda podyumların aranan isimleriydi. İkisi de katıldıkları güzellik yarışmalarında dereceye girmişti.

Şebnem Tan, sonra yurt dışına açıldı, İtalya’da modellik yaptı.

Sibel Tan ise mankenliğin yanı sıra Aydan Şener’le Gülben Ergen’in başrollerini paylaştığı ‘İki Kardeş’ gibi farklı dizi ve filmlerde oynadı. Ardından evlendi. bugün 17 yaşında bir kız ve 11 yaşında bir erkek çocuk annesi.

Çoktan veda ettiği podyuma ara sıra hayır için düzenlenen defilelerde çıkan Sibel Tan Arıkan’ın asıl mesleği mimarlık. İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu olan Sibel Tan, ünlü ressam İsmail Acar’dan aldığı derslerden sonra resme merak sardı. Yedi yıldır resim sanatıyla ilgilenen Tan’ın yaptığı yağlı boya tablolara baktım, bana göre çok başarılı. Şimdiye kadar yaptığı tabloları bu yıl açacağı sergiyle görücüye çıkarmayı planlayan Sibel Tan’ın resimlerini bakalım, sanatseverler de başarılı bulacak mı?