5 ŞUBAT 2019 SALI  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

“Diziler, filmler çekiliyor galaya bütün kameralar gidiyor. Ancak, aynı kameraları sokakta gördükleri zaman düşman gibi davranıyorlar. Aslında o tavrı, tersledikleri muhabir ve kameramanlara değil, izleyiciye yapmış oluyorlar. ‘Yasak’, ‘çekme’ deyip kameraları itip kakınca, insanlar o görüntüleri izlemiş oluyor. Yani onların tavrı ortaya çıkmış oluyor. Magazin habercilerine normalde hiç röportaj vermeden kötü davranıp, sadece galalarda kameralara gülen oyuncular samimi olmuyor.”
Başta oyuncular olmak üzere çoğu ünlüyü kızdırıp, karşısına alma pahasına söyleyen kim?

Magazincilerin haklarını korusun diye kurulan meslek örgütünün yöneticisi değil, pop müziğin yıldızlarından biri, ünlülerin iki yüzlülüğünü gözler önüne seren.
O yüzden canı gönülden kutluyorum TRT Müzik’te Sinan Güzel’in ‘Müzik Dünyası’na bu yürekli açıklamaları yapan Hande Yener’i…
Sanatçının bu sözlerinden sevgili meslektaşlarımız da gerekli dersi almalı ve medya, ünlülerin istedikleri gibi kullandıkları bir mecra olmaktan kurtarılmalı.

MÜSLÜM GÜRSES’İN GÖZÜ YAŞLI VEDASI!

Altı yıl önce kaybettiğimiz Müslüm Gürses’in menajeri Nevzat Takmaz’ın Plak ve Ben’e verdiği söyleşide şarkıcıyla son anlarına dair anlattığı şu anı içimi acıttı: “Yoğun bakımda bir ara kendine gelmişti. Beni yanına çağırdı. Hatta canı kebap bile istedi. ‘Kim var yukarıda?’ diye sordu. Kimsenin olmadığını söyleyince, koskoca Gürses’in gözünden yaş geldiğini, ilk defa ağladığını gördüm. O dağ gibi adam, bir anda çöktü. Bir daha konuşamadık ve veda etmiş olduk.” Son günlerinde sanatçıyı yalnızlığa mahkum edip ağlatanlar, o öldükten sonra ‘Müslüm Baba’cı kesilse ne olacak?

ALTI TV KANALINDA 12 YEMEK PROGRAMI

Televizyonda bir proje tutunca, her kanal aynısının tıpkısını yapmanın peşinde… Biri; “Özgün proje” veya “Format” mı” dedi? O da ne? Mevcutların ucundan, kıyısından azıcık değişiklik yap, çek yayınla…
Hele hele de programın maliyeti düşük, aldığı reyting ve reklam iyiyse, değmeyin yayınlayan kanal yöneticilerinin keyfine… Tematik kanalları ve eğlence kanallarında tekrarları yayınlanan veya yemek tarifleri verilmesine rağmen başka konuları da ele alan yapımları dahil etmedim. Açık yayın yapan ulusal kanallardan şimdilik sadece ATV’de ve TRT 1’de yemek programı yok. Diğer kanalların yayın akışlarına göre tablo şöyle:
FOX: ‘Zuhal Topal’la Sofrada’, ‘Mehmet Özer’le Mutfakta, ‘Refika ile Öze Dönüş’.
Star TV: ‘Kocam Yaparsa’, ‘Nergis Zamanı.
Show TV: ‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’, ‘Lezzet Akademisi’.
TV8: ‘Yemekteyiz’.
Kanal D: ‘Gelinim Mutfakta’, ‘Arda’nın Mutfağı’, ‘Arda ile Omuz Omuza’.
Kanal 7: ‘Dünyanın Tadı’.

TLC’DEN YERLİ  YAPIM ATAĞI

Türkiye’de yayına başladığı günden bu yana reyting listesine giren programlarıyla şaşırtan TLC, izleyici kitlesini daha da artırmak için atağa kalktı.
‘Emlak Avcıları’, ‘Hayalimdeki Ev’ ve ‘Rüya Gibi Evler’, ‘Ağır Yaşamlar’, ‘Sıkı Dönüşüm’, ‘Son Şans Kliniği’, ‘Kan Bağları’, ‘Büyük İhanet’, ‘Tam Paçayı Kurtarıyordum Ki’, ‘Kusursuz Cinayet’, ‘Kalabalık Aile’, ‘Aşırı Pintiler’, ‘Temizlik Bağımlıları’, ‘Yemek Fabrikası’ ve ‘Şeytani Kız Kardeşler’ gibi yabancı format yapımları reyting listesine giren TLC, marttan itibaren ekranını yerel içeriklerle daha da zenginleştirecek. 1 Şubat’ta HD yayına geçen TLC’nin ilk yerli yayını ‘Bu Ben Miyim?’ olacak. Estetik cerrahı Op. Dr. Bülent Cihantimur’un (Doctor B) programında, doğuştan veya kaza sonrası oluşan fiziksel sorunlarla savaşanların fizyolojik değişimleri ekrana taşınacak.

GÜNÜN SÖZÜ
“Bülbülden vefa ummayın, çünkü her dem başka bir gül üzerinde öter. (Sadi)