MİLLİYET TV – 22 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ  –  ALİCE

Gezi’den sonra adı “Penguen Kanalı”na çıkmıştı, ama son günlerde gündemi belirleyen kanal oldu

Türkiye’de “Haber kanalı” denince hangileri gelir akıllara?
TRT Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk, Halk TV, 24, Ulusal Kanal, Bugün TV, TGRT Haber, Ülke TV, A Haber, tv Net, 360… 13 kanal arasında özellikle CNN Türk’ün ayrı bir durumu var.
Çünkü Gezi Parkı olaylarından sonra “Penguan kanalı” denilince ilk CNN Türk geliyor akıllara.
Habercilik anlamında eksik ya da hatalı bir şey yaptığında CNN Türk’ü haklı olarak hedef tahtasına yerleştiriyorsanız, kanal iyi bir şey yaptığında da alkışlamak şart. Aksi halde adil ve hakkaniyetli olmaz yapılan.
Geçen haftaya televizyonculuk açısından damga vuran iki olay vardı, ikisini de yapan CNN Türk…
fft16_mf4084602Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, çalıştığı grubun Show TV, Habertürk ve Bloomberg HT gibi üç kanalı varken gündemdeki konuları yanıtlamak için CNN Türk’te yayınlanan Cüneyt Özdemir’in programı “5N1K”yı seçti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da, konuşmak için CNN Türk’ü tercih etti. Yıldırım, Ahmet Hakan Coşkun’un “Tarafsız Bölgesi”ne çıktı. Aziz Yıldırım’dan sonra Trabzonspo’un Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi de kendilerini ifade edebilecekleri arena olarak CNN Türk’ün “Tarafsız Bölgesi”ni seçti.
Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da medyada bir hayli tartışılan açıklamalarını CNN Türk’te canlı yayınlanan “Aykırı Sorular”ı hazırlayıp sunan Enver Aysever’e yaptı.
Onca “haber kanalı” arasından “kış uykusu”ndan erken kurtulup, bahar atağına kalkan tek kanal olan CNN Türk’ün yöneticilerini Cüneyt Özdemir’i, Ahmet Hakan Coşkun’u ve Enver Aysever’i kutlamak gerekmez mi şimdi?
Ben kendi adıma, bu yazıyla yerine getiriyorum bu vatandaşlık görevimi.
Aynı şekilde Haziran ayından bu yana “Geziciler”in hakaret ve saldırısına uğrayıp – uğramadığı tartışılan başörtülü kadının görüntülerini yayınlayan Kanal D’nin de hakkını teslim etmek lazım. Onca “haber kanalı” varken, bir “eğlence kanalı” yaptı, son ayların en iyi televizyon haberini…

MESCİTTE CUMA, SETTE FİNAL

Kavacık’ta park yeri ararken baktım oyuncu Mehmet Aslan geçiyor. Camı açıp, selamlaştım. “Hayrola ne yapıyorsun burada dedim?” Aslan, “Mescitten geliyorum. Allah’ın izniyle Cuma namazını kıldık, şimdi ‘Asayiş BerkKemal’in ‘erken final’ sahnesinin çekimi için sete gidiyorum” dedi.

İYİ
Beyoğlu Ağa Camii’nin restore edilip yeniden ibadete açılmasına dair haberi birçok televizyon kanalında seyrettim. Televizyon kanallarının hepsi caminin özel bir şirket tarafından restore edildiği bilgisini verdi, o şirketin ismini söylemedi. Sadece Ülke TV,     caminin restorasyonunu yapanın Demirören Holdig olduğu bilgisini izleyicileriyle paylaştı.

KIZILELMA-Kamera Arkasi (16)KÖTÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, iki yıla yakındır TV dizilerini mercek altına aldı.
Oluşturulan özel birimin izlediği dizilerdeki trafik ihlalleri her ay rapor olarak hazırlanıp, medya ile paylaşılıyor.
Emniyet ayrıca hangi dizide ne kadar trafik ihlali olduğunun raporunu TV yöneticileri ve yapımcılarla paylaşıyor.
Amaç, dizilerle halkta oluşacak yanlış algının önüne geçmek ve trafik ihlallerini azaltmak… Hal böyleyken TRT 1’de yayınlanan ve Osman Sınav gibi usta bir ismin çektiği “Kızılelma”da başrol oyuncusu, ötmesin diye emniyet kemeri şoförün arkasından bağlanmış şekilde dakikalarca otomobil kullandı.

umutsuz ev kadinlari(1)ÇİRKİN

FOX’ta ekrana gelen “Umutsuz Ev Kadınları” dizisinin bir sahnesinde önce Özge Özder peş peşe iki kez, ardından Songül Öden bir defa, benim en fazla “yellenme” olarak yumuşatabileceğim o sözcüğü telaffuz etti. “O” ile başlayan o sözcüğü yapımcı bip’lemedi, yayıncı kanalda atladı, bakalım RTÜK de atlayacak mı?