MİLLİYET – 13 ŞUBAT 2015 CUMA  –  ALİCE

B9bkWEbIEAEzA09Daha dün gibi hatırlıyorum Kazım Koyuncu’nun Beyoğlu’nda verdiği son konseri…
Genç yaşta yakalandığı kanser nedeniyle süren kemoterapi seanslarından bulduğu ilk fırsatta vermişti sevenlerine veda konserini…
O akşam, konsere gelen herkes gibi Kazım Koyuncu da biliyordu, bunun sevenleriyle son buluşması olduğunu.
O konsere başında bereyle çıkmıştı Kazım Koyuncu ve orkestra elemanları…
Konserin ilerleyen dakikalarında bereler çıkarıldığında, kemoterapiden saçları dökülen Kazım Koyuncu’ya moral desteği için müzisyenlerin de saçlarını kazıttığı anlaşılan sahne dün gibi aklımda…
Hüngür hüngür ağlatmıştı hepimizi, müzisyenlerin o jesti…
Birçok insanın dünyaya kazık çakacakmış gibi yaşamasına rağmen aslında hepimizin bildiği gerçek şu:
Allah’ın hayat verdiği canlılardan sadece insanoğludur öleceğini bile bile yaşayan…
Bir yakınımızı kaybettiğimiz zaman veya ciddi bir hastalığın ardından, “Her şey boş… Fani bu dünya” deriz, ama yine bildiğimizi okuruz.
Önceki akşam, yakında Star TV’de yayınlanacak “Ve Kazanan” yarışmasının çekimlerindeydim. Müzik dünyasının birçok ünlüsünün sesiyle hayat verdiği “Kayahan’ın En İyileri” albümünü yayınlayan Doğan Music Company’nin Genel Müdürü Samsun Demir’le uzun uzun sohbet ettik Kayahan’ın sağlık durumuyla ilgili. Perşembe sabahı da Kayahan, İpek Açar ve Nilüfer’in 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Beşiktaş’ta verecekleri konser için organizatör Murat Yıldırım’la konuştum.
Demir ve Yıldırım’ın anlattıkları, 10 yıl önce ağlayarak izlediğim ve yazdığım Kazım Koyuncu’nun son konserini getirdi aklıma…
Anlatılanlardan anladığım o ki Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın 14 Şubat’ta Kayahan ile Nilüfer’e verdirteceği konser, sadece Beşiktaşlılara, sevgililere, sanatçıların hayranlarına ve İstanbullulara hediye olmayacak. Çünkü bu konserin çok özel iki yanı daha var…
Yıllarca birbirine küs iki sanatçının, ilk kez aynı sahneyi paylaşacakları bu çok özel konser, bir anlamda Kayahan’ın  sevenleriyle ve “Yolu sevgiden geçenlerle” helalleştiği bir gece olacak.
Yakalandığı göğüs kanserini atlatan Nilüfer’le, hâlâ bu hastalıkla savaşan Kayahan, Barbaros Meydanı’na yapılan kalp şeklindeki sahnede belki de son kez birlikte sahne alacak.
Kayahan’ın bir yanında eşi İpek Açar, bir yanında yıllarca yaptığı besteleri en iyi şekilde yorumlayan Nilüfer ve karşısında sevenleri olacak.
14 Şubat akşamı Barbaros Meydanı’nı dolduranların alkışı ve duaları kemoterapi yorgunu “Büyük Usta” için büyük moral, destek olacak. Kayahan’ın helallik isteyeceği sevenlerinin duası “Büyük Usta”nın ömrüne ömür katacak.

BİR ASANSÖR BİLMECESİ

Bu yazıyı okuduktan sonra daha bir dikkat edin, göreceksiniz hepsinde olmasa bile çoğu asansörde aynı tablo…
Asansöre binerken içeridekilere selam vermeyenler, inerken nedense “İyi günler” der…
Bir sitenin ya da işyerinin asansörüne binerken “asosyal” olanların, inerken vahiy gelmişçesine birden “sosyal”leşmesinin psikolojide bir karşılığı olmalı.
Bilen varsa Allah rızası için beni de aydınlatsın.

GÜNÜN SÖZÜ

“Hem âşık, hem de akıllı olmak imkânsızdır.” (Francis Bacon)