1 Mart 2022 Salı  –  Milliyet Cadde –  Alice

Tarih 5 Aralık 2021 Pazar… 47’nci Altın Kelebek’te ‘En İyi Kadın Şarkıcı’ seçilen Hadise, törene birlikte katıldığı Mehmet Dinçerler’e sahneden, “Sevgilim Mehmet, tüm gece hep elimi tuttun teşekkür ederim” dedi.

Tarih 26 Şubat 2022 Cumartesi… PowerTürk Müzik’ten ‘En Güçlü Kadın Şarkıcı’ ödülünü alan Hadise, bu kez şunları söyledi:

“Her ödül çok değerli ama ‘En Güçlü Kadın’ ödülü bir tık daha güzel diyebilirim. O yüzden çok teşekkür ediyorum. Bizi seven, sayan, dinleyen herkese, ekibime ve kendime teşekkür etmek istiyorum açıkçası. Çünkü bazı günler kendimi kötü hissetsem de o gücü kendimde ben buluyorum. Ayağa kendim kalkıyorum. Düşsem de ağlasam da tekrar kendimi güçlendiren ilk kişi benim, tabii ki sonra sizler. O yüzden kendime de teşekkür ediyorum.”

İki teşekkür konuşmasından benim anladığım şu:

Hadise çok yalnız biri…

Yalnızlık duygusu

Bu konuda yanılıp yanılmadığımı anlamak için konuyu işin uzmanına sordum. Davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, önce şarkıcının sözlerini parantez açarak, sonra “Hadise bu kez şunları söyledi” diyerek şöyle yorumladı:

“Her ödül çok değerli ama ‘En Güçlü Kadın’ ödülü bir tık daha güzel diyebilirim. (Güçlü kadın olduğumu düşünüyorum çünkü güçlü kadın olmak çok zor) O yüzden çok teşekkür ediyorum. Bizi seven, sayan, dinleyen herkese, ekibime ve kendime teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bazı günler kendimi kötü hissetsem de (Son zamanlarda kendimi yalnız ve çaresiz hissettiğim anlar oluyor) o gücü kendimde ben buluyorum. (Sonra yıllardır yaptığım gibi yine kendimi ayağa ben kaldırıyorum, çünkü çocukluğumdan beri böyle oldu hep, kurtarıcı olmak bu olsa gerek, yoruyor) Ayağa kendim kalkıyorum. Düşsem de ağlasam da tekrar kendimi güçlendiren ilk kişi benim, (Yalnızlık ve değersiz hissetme duygusu zor, böyle durumlarda kendime telkin veriyorum ve sizin sevginizle değerli hissedip toplanıyorum) tabii ki sonra sizler. O yüzden kendime de teşekkür ediyorum.’ (İnsan bu hayatta önce kendiyle gurur duymalı, kendini sevmeli ve önce ben diyebilmeli, ben artık önce ben diyorum çünkü kendimin kurtarıcısı olmanın zamanı geldi)

Şunu görüyoruz; Hadise’nin en derinde hissettiği duygu yalnızlık.

Bu yalnızlık duygusu ara ara geldiğinde üzüntüsü de derin oluyor.

Sadece istediği elinden tutulması.”

Sevilirse sever

“Her şeyi göğüsler güçlü kadınlar ama yalnız bırakılmaya ve değersizleştirilmeye karşı hassas olurlar.

Böyle güçlü kadınlar her şeyi analiz etme, karşıdakini tanımada iyidir sadece yakın ilişkilerde fazla güven ve fedakârlığa girerler.

Güçlü kadınların çocukken ebeveynleri tarafından yalnız bırakılmış, her şeyi kendi başlarına yapma becerileri gelişmiş, bu yüzden uzaktan sevilmeye alışmış, yakınlık arttıkça problem yaşama ihtimalleri yüksektir.

Kurtarıcı olarak yetişirler, kimseden bir şey beklemezler sevgi ve gerçeklikten başka.

Sevilirse sever.

Elinden tutulursa tutar.

Düştükleri en büyük hata kurtarıcı olmalarıdır.

Ama şöyle bir yanları vardır, düştüklerinde kendilerini kaldırma yolları daha güçlenerek büyüyerek meydan okumalarıdır.”

SAVAŞIN YAN ETKİLERİ

Avrupa Yayın Birliği (EBU) bu yılki ‘Eurovision’a katılma hakkını askıya alınca Rusya birlikten ayrıldı.

Facebook, Rus devlet medyasının sosyal medyada reklam yayınlamasını veya içerikten para kazanmasını yasakladı.

Ukraynalılar, savaşın çirkin yüzünü çektikleri videolar’la sosyal medyadan dünyaya duyurdu. Rusya, ülkenin internete erişimini engellemek istedi. Elon Musk, uydusu Starlink’i Ukrayna’nın erişimine açtı.

Le Figaro, “Fransa Ukraynalı mültecileri kabul etmeli mi?” anketi yaptı, 100 kişiden 80’i “Evet” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Ne olursan ol, ama önce nefsinin öğretmeni, vicdanının öğrencisi ol.” (Platon)