21 Kasım 2024 Perşembe  –  Milliyet  –  Alice

Türk televizyon tarihinin efsane dizilerinden ‘Kurtlar Vadisi’ ve ‘Kurtlar Vadisi Pusu’dan insanların diline pelesenk olan o kadar çok söz var ki!

Bu sözlerin bir arada toplandığı bir kitap bile var. Nazım Kürşad Tektaş, 2005 yılında bu sözleri ‘Kurtlar Vadisi Unutulmaz Sözler Diyaloglar’ adlı kitap olarak bile yayınladı.

Her bölümünü severek izlediğim ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin kitap olacak kadar çok repliğinden benim aklımda kalan tek söz var, o da şu:

“İki kişinin bildiği sır değildir.”

Yaptıklarıyla kan donduran, vicdan sahibi her insana, “Kansızlığın bu kadarına da pes” dedirten ‘Yenidoğan Çetesi’nin yargılanması başladı.

Duruşmanın hakimi, iddianamede, “Devleti soymak, milleti soymaktan şereflidir” dediği iddia edilen sanık Deniz Korkmaz’a, bu sözünü hatırlatınca erkek hemşirenin verdiği yanıt şu oldu:

“Evet, söyledim. ‘Kurtlar Vadisi’ diye bir dizi var, oradan bir replik. Bakarsanız görürsünüz.”

Devleti soymayı rehber edinmek

Bu ifadenin medyaya yansımasından sonra ‘Kurtlar Vadisi’nin fanları o sahneyi bulup, sosyal medyada paylaştı.

Yüksel Arıcı’nın oynadığı Kuzey Irak ve Suriye’de görev yapmış Türk istihbaratçı Pala, senaryo gereği Baykal Saran’ın hayat verdiği uyuşturucu kaçakçısı Hüsrev Ağa’yı ziyarete gidince ona hediye de götürüyor.

Hüsrev Ağa, “Bu hediye nereden geldi yeğen?” diye sorunca Pala, “Hediye senin mallarındı. Sahibine iade etmeye getirdim” diye cevap veriyor.

Hüsrev Ağa bu kez, “Devleti mi soydunuz?” deyince Pala, “Devleti soymak, milleti soymaktan iyidir” diyor.

‘Kurtlar Vadisi’ndeki o repliği kim yazdıysa devlete ve millete karşı ayıp etti. Devletin hazinesi, milletin vergileriyle oluştuğuna göre, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koymaktır bu. Yazıklar olsun bu sözü yazana ve devletin malına göz koyana…

Yenidoğan bebekleri öldürüp üzerlerinden para kazanan bir çete üyesinin dizideki onca söz arasından devleti soymayı seçip uygulamaya koymasına şaşırmamak lazım!

Devleti soymayı rehber edinmek

Ahıska Sürgünü 80’inci yılında anıldı

Oyuncu, yönetmen ve yapımcı Fatih Osmanlı, Kazakistan Almatı’da Ahıska Sürgünü’nün 80’inci yıl dönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenledi. Türkiye’den Esra Gezginci, Nurgül Bayram, Öner Kılıç gibi oyuncu, yapımcı ve yönetmenler de katıldı. Kazakistan’da yaşayan Ahıska Türkleri ve Kazakların büyük ilgi gösterdiği anma etkinliğinde Suna Selen ve Mehmet Sabri Arafatoğlu gibi oyuncuların rol aldığı ödüllü ‘Bir Ahıska Hikayesi’ filmi gösterildi.

Ottoman Production’ın düzenlediği anma etkinliğinde Fatih Osmanlı’nın yanı sıra Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Evrim Müderrisoğlu, 14 Kasım 1944 tarihinde 212 köyde yaşayan 95 bin civarındaki Ahıska Türkü’nü zorla Mesheti bölgesine ve Orta Asya’ya gönderdiği, 15 bin civarında insanın bu yolculukta öldüğü Ahıska sürgünüyle ilgili konuşma yaptı.

GÜNÜN SÖZÜ:

“Dünyadan yalnızca iyi bir insan olarak ayrılmayın, yetmez. Arkanızda iyi bir dünya bırakmaya bakın!” (Bertolt Brecht)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.