MİLLİYET CADDE – 2 KASIM 2013 ÇARŞAMBA – ALİCE
Pazartesi gecesi yayınlanan “Burada Laf Çok”un konukları Lerzan Mutlu, Murat Özarı ve Erhan Yazıcıoğlu’ydu. Üç ismi peş peşe sıraladığımızda sohbetten sosyal medyaya malzeme verecek en favori isim kim? Tabii ki Lerzan Mutlu. Ama öyle olmadı…
Kolay beğenenlerden değilim… Huyum kurusun, değil yarıya kadar, yüzde 90’ı dolu bir bardağın nedense boş olan yüzde 10’luk bölümü takılır gözüme. Herkesin, “ağzına kadar dolu” diye baktığı bir bardakta “boş yer” aramanın manası ne? Estirilen rüzgarda yelkenleri şişirip, arkana bile bakmadan yol almak varken “Durun bir dakika, şöyle bir eksik var bu işte” demek niye? Huy işte… Beşikten mezara kadar hep seninle. Bütün bunları niye mi anlattım? Şunun için…
Mesut Yar, Beyazıt Öztürk ve Okan Bayülgen gibi birbiriyle alakasız, hatta çoğu kez o yayında tanışan konuklarla “Biri olmazsa, ötekiyle reyting alırız” mantığıyla yapılan ve sohbetin daldan dala sıçradığı programların izleyicisi değilim.
Bu programların konukları hep, muayenehanede karşısına dizildikleri doktorun, “Senin neyin var?” demesini bekleyen hastalar gibi gelir bana. Ne hasta tam derdini anlatabilir böyle durumlarda ne de doktor doğru teşhis koyabilir. Kırk yılda bir eğri gemiyle doğru sefer yapıldığı olmuyor mu? Oluyor elbette…
Örneğin pazartesi gecesi Mesut Yar’ın programında olduğu gibi. CNN Türk’teki “Burada Laf Çok”un konukları Lerzan Mutlu, Murat Özarı ve Erhan Yazıcıoğlu’ydu.
Maçta her şey mübah!
Üç ismi peş peşe sıraladığımızda programı en renklendirecek, sohbetten sosyal medyaya malzeme verecek en favori isim kim? Tabii ki Lerzan Mutlu. Ama öyle olmadı. Çünkü programda iki “Sarkozy” vardı…
“Ekranda olduğumda kendimi maçtaymış gibi hissederim. Maçta her şeyi yaparım, maç biter, evime giderim” diyen Murat Özarı, Lerzan Mutlu’ya, Erhan Yazıcıoğlu ise orkestranın sarışın solistine “yazınca” acayip eğlenceli bir program çıktı ortaya.
TV8’de Fikret Engin’le yaptıkları “Bay Tahmin”de anlattığı ilginç anekdotlarla dikkatleri üzerine çeken Murat Özarı, sağ tarafındaki Lerza Mutlu’yla sohbete dalıp, Erhan Yazıcıoğlu’nu devre dışı bırakınca, ünlü sunucu espriyle karışık birkaç kez, “Sizi daha fazla rahatsız etmeyeyim, ben gideyim” deyip, stüdyodan ayrılmaya bile kalktı.
Yayından sonra ne oldu?
Hatta bir ara iş öyle bir hale geldi ki, sanırsın stüdyoda aynı anda iki farklı programın canlı yayını vardı. Özarı, solundaki Yazıcıoğlu’na sırtını dönüp Mutlu’yla koyu bir sohbete dalınca, ünlü sunucu da soluna dönüp orkestrayla muhabbete başladı.
Canlı yayından sonra Yazıcıoğlu’nun orkestranın solistiyle çorba içmeye gidip gitmediğini, Lerzan Mutlu’yu daha da “mutlu” eden Murat Özarı’nın eve gidince “maç”ın hesabını eşine nasıl verdiğini gerçekten merak ediyorum.
Lerzan Mutlu’ya bile, “Bu kadar yıldır programlara katılırım, hiç bu kadar renkli, eğlenceli iki insanla bir arada olmadım” dedirten canlı yayının videosunu internetten bulup, izlemenizi tavsiye ederim.
T.C. ERKEKLER BANKASI!
Baştan altını çizeyim; T.C. Ziraat Bankası’nın kredi kartı müşterilerindenim ve şimdiye kadar en küçük bir şikayetim olmadı verdikleri hizmetten yana. Ziraat Bankası’nın gazetelerle birlikte verdiği 32 sayfalık “150. Yıl” tanıtım dergisini düne kadar inceleme fırsatım olmamıştı.
Ziraat Bankası’nın 150. Yıl tanıtım sayısını incelerken bir şey dikkatimi çekti. 150 yıllık Ziraat Bankası tarihine katkıda bulunan Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanları’nı saydım, tam 61 kişi.
İster inanın, ister inanmayın bunlardan sadece biri kadın. O da 2003-2009 yılları arasında görev yapan Prof. Dr. İlhan Uludağ. 1.5 asırda hiçbir şey değişmez mi?
Derginin göbek sayfasında Ziraat Bankası’nın 10 kişilik Yönetim Kurulu’nun toplu fotoğrafı ve özgeçmişleri vardı. Kimler mi onlar? Fahrettin Özdemirci, Metin Özdemir, Mustafa Çetin, Feyzi Çutur, Yusuf Dağcan, Salim Alkan, Hüseyin Aydın, Erdal Erdem, Muharrem Karslı (Başkan) ve Gökhan Karasu.
İsimlerden de anlaşılacağı gibi yine hepsi erkek, numunelik bile olsa bir kadın yok aralarında. Yönetim Kurulu’nda kadın yok belki “Üst Yönetim”de vardır diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte 150. Yıl sayısında iki sayfada tanıtılan “Ziraat Bankası’nın Üst Yönetimi”: Musa Arda, Osman Arslan, Ömer M. Baktır, Alpaslan Çakar, M. Cengiz Göğebakan, Cem İnal, Yusuf Kocaoğlu, Bilgehan Kuru, Peyami Ö. Özdilek ve Bülent Süer…
Ziraat Bankası’nda yine “kadının adı yok” gördüğünüz gibi. Allah’tan derginin son sayfalarına doğru “Ziraat’in İştirakleri” sayfasında Aşkım Abacı Akkuş’un adını ve fotoğrafını gördüm Ziraat Leasing’in Genel Müdür Vekili olarak da yüreğim ferahladı!
GÜNÜN SÖZÜ
Hayatta her şey olabilirsin; fakat mühim olan hayatın içinde “insan” olabilmektir. (Şemsi Tebrizi)