9 Kasım 2023 Perşembe  –  Milliyet  –  Alice

“Suç örgütü yöneticileri Dilan Polat ve Engin Polat’ı tutuklattık.”

Bu tweeti atan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’a ait 27 şirketin hesaplarını aylarca inceleyip, tespit ettikleri suçları savcılığa bildiren Mali Suçlar Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) biri değil.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçip, İstanbul merkezli altı ilde eş zamanlı operasyon yapan polislerden biri de yazmadı bu tweeti.

Cümlenin başında, “Yaptığım özel haberler ve ortaya çıkardığım belgelerle” diye bir vurgu yok ki, basın mensubu olsun…

Kendilerine Dilan Polat ve Engin Polat’ı hapse attıran, MASAK mensubu veya operasyona katılan polisler gibi rol biçip, hava atanlar kimler mi?

Sosyal medyada takipçi kasmak ve beğeni almak için Dilan Polat ile Engin Polat hakkında çıkan haberleri kendileri ortaya çıkarmış gibi paylaşan emek hırsızları…

MASAK’ın ve polisin yaptığını kendileri başarmış gibi satanlar bir de utanmadan takipçilerinin tebriklerini kabul ediyor.

Pes…

“Bozacının şahidi şıracı” misali, “Onların da katkısı büyük” övgüsüyle birbirlerinin isimlerini yazarak, kendileri gibi hırsızlara destek atıyorlar.

Sabah’tan Mustafa Sait Özkan’ın MASAK’ın Dilan Polat ve Engin Polat’ın hesaplarını incelemeye aldığına dair özel haberiyle başladıkları emek hırsızlığını son olarak gazetemiz muhabirlerinden Damla Güler’in özel haberini çalarak sürdürdüler.

“Milliyet’ten Damla Güler’in özel haberine göre” diye yazıp, emeğe saygı adına kaynak belirtseler aynı şekilde hava atamayacaklar çünkü…

Sosyal medyadaki haber hırsızları

Şiddet mağduru kadınların romanları

Posta gazetesinden sevgili meslektaşım Alev Gürsoy Cimin, yeni bir roman daha yazdı. Mona Kitap’tan çıkan ‘Bu Son Olsun’ adlı kitabının arka sayfasında yazılanlar çok iyi özetliyor Alev Gürsoy Cimin’in yazdığı romanı:

“Bütün kadınlara adanmış bu hikâye benim, senin, hepimizin!

Biz mutlu sonu en çok hak edenleriz… Ağız dolusu gülmenin en çok yakıştığı canlarız… Ölümle anmayın bizi, yaşamak istiyoruz… Ki ölsek de devam edecek hayallerimiz… Ve ölmeden kahraman olmak da mümkün…

Kimi zaman gözyaşlarıyla, kimi zaman da tebessümle okuyacağınız ve satır aralarında kaybolacağınız bu roman, Şule Çet başta olmak üzere, bu toprakların kadınlarından ilham alınarak yazılmıştır.”

Şimdiye kadar ‘Uzmanlar Teoride, Anneler Pratikte’, ‘İlişkinizi Kurtarma Rehberi’, ‘Hayat Bazen’, ‘Kırk Kırık Topuk’ ve ‘Ya Beni Aldatıyorsa’ adlı kitapları yazan Yeşim Varol, bu kez ‘Bana Öküz Çarptı’yla okurlarının karşısında…

Ange Yayınları’ndan çıkan bu kitap da tıpkı Alev Gürsoy Cimin’inki gibi eşinden şiddet gören bir annenin hikâyesi…

Taylor Swift filmi ne kadar izlendi?

‘Taylor Swift: The Eras Tour’ filmi nihayet Türkiye’de de vizyona girdi.

Taylor Swift’in büyük ilgi gören ‘The Eras Tour’una gelemeyen hayranlarını düşünerek konserlerinden kesitler ve perde arkasını beyazperdeye taşıyan filmi, Türkiye’nin aylardır konuştuğu ‘Atatürk 1881-1919’ (1. Film) ile aynı gün seyirciyle buluştu.

‘Atatürk 1881-1919’, vizyondaki ilk üç günde 269 bin 113 kişi tarafından izlendi ve yerli filmler arasında 2023’ün en iyi ikinci açılış rakamını yakalayan film oldu.

Taylor Swift’in filmini ise ilk üç günde 15 bin 137 kişi izledi.

Bu yüksek bir gişe değil, ama ‘Taylor Swift: The Eras Tour’, bu açılış rakamıyla vizyondaki 36 film arasından haftanın beşincisi olmayı başardı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Her kötülüğün iki tedavisi vardır; zaman ve sessizlik.” (Alexandre Dumas)