MİLLİYET – 9 OCAK 2015 CUMA  –  ALİCE

Gazeteden çıktığımda saat 20.30 falandı… İstanbul’un karlı akşamında eve gitmem, ev moduna geçmem 1.5 saati buldu. Evde laptopumun başına geçtiğimde ise saatler 22.10’u gösteriyordu.Twitter’da “bildirimler”e bakarken Av. Esennur Ezgi’nin “İhbardır” tweet’ini ve ekindeki görseli gördüm. Görseli tıklayınca ne göreyim, T. C. Beykoz Mahkemesi’nin “Tensip Tutanağı”…
Çağla Şıkel Altuğ’un 6 Ocak 2015 tarihinde açtığı boşanma davasında mahkemenin aldığı “yayın yasağı”nı da içeren mahkeme kararı…
Bu bildirimi bana yapan kişi kim mi?
“Anlaşmalı boşanma davası”nı açan Çağla Şıkel’in avukatı.
Şikel’in avukatına şu tweet’i attım:
Şaka mı bu? Ne zamandan beri Twitter tebligat mecrası oldu?
Ondan yanıt gelmeyince sosyal medya hukuku konusunda deneyim sahibi Av. Meltem Banko’ya direkt mesaj atıp sordum, bu durumun normal olup olmadığını. Banko’nun verdiği yanıt şu:
“Yayın yasağı olan bir davanın tensip tutanağının Twitter üzerinden atılması zaten o davayla ilgili yayın yapmak demek. Eğer bir yayın yasağı söz konusu ise ‘Şu mahkemenin şu sayılı kararına göre konu hakkında yayın yasağı mevcuttur. Konunun hassasiyeti nedeniyle haber yapılmaması gerekmektedir’ şeklinde kısa bir ihtar çekilmesi gerekir. Oysa gönderilen duruşma tutanağında Çağla Şıkel’in ev adresi var. Böylece kişisel bilgisi tüm Türkiye ile paylaşılmış oldu.”
Av. Esennur Ezgi’den Allah razı olsun.
Sayesinde 55 bin civarındaki Twitter takipçim Şıkel’in nerede oturduğunu, Emre Altuğ’un aslındaAdana Merkez’de ikamet ettiğini, ünlü şarkıcının ilk adının Niyazi olduğunu öğrenmiş oldu!
Sadece bunlar mı?
Esennur Hanım, “Yayın yasağı kararı”nın tebligatını sosyal medya aracılığıyla yapınca “gizli duruşma”nın hangi mahkemede, hangi tarihte ve saatte olacağını da bütün Türkiye’ye duyurdu!
Yeri gelmişken şunu da vurgulayayım.
Ezgi, bu hamleyi yapmadan         8 – 10 saat önce Şıkel ve Altuğ ajanslara anlaşmalı boşanma davası açtıklarına ilişkin açıklamayı yapmış ve olay birçok mecrada zaten haber olmuştu.
Duruşmanın hangi tarihte, hangi mahkemede yapılacağını da öğrendik sosyal medya aracılığıyla…

‘FATİH’İN FEDAİSİ’NE OSMANLICA DAVETİYE

Çekimleri birkaç yıl önce başlayan ‘Fatih’in Fedaisi – Kara Murat’ filmi vizyon için nihayet gün sayacak noktaya geldi.
Es Yapım’ın çektiği, Aytekin Birkon’un Fatih Usta’yla birlikte yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği film 16 Ocak’ta vizyona girecek.
Fatih Usta, Bahadır Sarı, Nezih Işıtan, Ceyda Tepeliler, Ömer Faruk Hakeri, Kaan Erkam, NefiseKaratay, Cem Baza, Şükran Çağmen ve Şendoğan Öksüz’ün oynadığı ‘Fatih’in Fedaisi – Kara Murat’ın galası ise 13 Ocak salı akşamı Levent’teki Özdilek AVM’nin sinemalarında yapılacak.
Galanın ferman şeklindeki davetiyesinde bir şey dikkatimi çekti.
Bir yüzünde Türkçe, “Filmimizin gala gösteriminde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” yazan davetiyenin öteki yüzünde Osmanlıca metin var.
Ben filmin dağıtımcısı Pinema’nın sahibi Pamir Demirtaş’a sordum, davetiyede Osmanlıca ne yazdığını o da bu işi yaptırana…
Demirtaş’ın verdiği yanıt, “Davetiyenin bir yüzünde Türkçe ne yazıyorsa, öteki yüzünde de o metnin Osmanlıcası var” oldu.
Malum, son günlerde bir Osmanlıca tartışmasıdır sürüp gidiyor.
‘Fatih’in Fedaisi – Kara Murat’ da Osmanlı’nın en parlak dönemini beyazperdeye aktaracak bir yapım olduğuna göre, böyle bir davetiye akıllı bir PR hamlesi… Davetiye gönderilenler arasında Osmanlıcayı söken olursa tabii!

GÜNÜN SÖZÜ
“Siz kafanızı büyük hayallerle doldurmaya bakın. Kafanız sonradan cebinizi parayla dolduracaktır.” (Benjamin Franklin)