MİLLİYET – 16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA  –  ALİCE

Özgecan Aslan’ı hunharca katledenler mevcut yasalar gereği hak ettikleri cezaları aldı. Aile içinde tecavüz sonucu hamile kalınca aile meclisi kararıyla öldürülen Hasret Daşlı’nın katilleri de öyle.
Özgecan davasına bakan Tarsus Mahkemesi gibi Daşlı’nın katillerini yargılayan Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beş sanığa “ömür boyu hapis” cezası verip “iyi hal indirimi” uygulamaması sevindirici.
Evlilik programında tanışıp evlendiği Rıfat Günaydın tarafından öldürülen Selime Günaydın’ın duruşması var bugün Bakırköy Adliyesi’nde. Duruşma sonunda büyük olasılıkla verilecek ceza açıklanacak.
Mahkeme, eşini altı yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Rıfat Günaydın’a “iyi hal indirimi” uygular mı?
Olabilir de olmayabilir de… Çünkü mevcut Ceza Kanunu, mahkeme heyetinin inisiyatifine bırakıyor “iyi hal indirimi” uygulayıp uygulamamayı.
Başta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri olmak üzere kadın cinayetlerinde “iyi hal indirimi”nin kaldırılması için uğraş verenler bugün Bakırköy Adliyesi’nde olacak.
Amaçları Bakırköy Adliyesi’nde bu davaya bakan yargıçların, tıpkı Özgecan Aslan, Hasret Daşlı ve Sedef Berberoğlu kararlarını verenler gibi “iyi hal indirimi” uygulamadan en üst sınırdan ceza vermesi için kamuoyu baskısı oluşturmak.
Oysa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), gündeminde bekleyen Özgecan yasa teklifini görüşüp yasallaştırsa sorun kökünden çözülür. Haydi TBMM göreve!
MÜZİK UZMANLARI BİLE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI 
Adele’in “Million Years Ago” adlı şarkısını Ahmet Kaya’nın “Acılara Tutunmak” şarkısı arasındaki benzerlik ortaya çıktığı gün yazdım, herkesin, “Ben dinledim, 

aynı” diyebileceği bir mevzu değil, uzmanlarının karar vereceği