1 ARALIK 2019 PAZAR  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Cuma günü vizyona giren ‘Charlie’nin Melekleri’ (Charlie’s Angels), yıllarca yabancı film ve dizilerde Türkiye’nin üçüncü sınıf Orta Doğu ülkesi, Türkler’in çarşaflı, fesli, terörist ve uyuşturucu satıcısı gibi kötü gösterilmesinden sıkılanlara, “Oh be, nihayet!” dedirtti.
Elizabeth Banks, Kristen Stewart, Naomi Scott ve Ella Balinska’nın başrollerini paylaştığı ‘Charlie’nin Melekleri’, izleyene “Vuaav!” dedirten bir yapım olmayabilir, ama İstanbul’un hakkını teslim eden bir film. Hollywood’dan nihayet biri çıktı ve İstanbul’u olduğu gibi beyazperdeye taşıdı… Projede şehri adeta başrole çıkaran yapımın senaristi, yönetmeni ve başrol oyuncusu Banks yaptı bunu… Filmde İstanbul’u ‘dünyanın kavşak noktası’ olarak tanıtan ve şehri olduğu gibi beyazperdeye taşıyan sanatçıya helal olsun.

Filmin İstanbul çekimleri Eminönü Çakmakçılar Yokuşu, Kapalıçarşı, Sultanahmet ve Veliefendi Hipodromu’nda yapıldı. ‘Charlie’nin Melekleri’ndeki İstanbul sahneleri, şahane bir Türkçe şarkıyla başladı. Tarihi yarımadanın üstündeki tur atan kameranın çektiği görüntüler, Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel’in terasından İstanbul Boğazı sahneleri ‘Organize İşler’deki gibi müthişti.

‘Charlie’nin Melekleri’, IMDb’de yayınlanan söyleşilerinde, çekim yaptıkları şehirlerden en keyif aldıkları ve sevdikleri yerin İstanbul olduğunu açıklamıştı. Filminin de izleyenlere İstanbul konusunda aynı duyguları yaşatacağı kanaatindeyim.

PETEKKAYA’NIN ÇAĞRISI

Erkan Petekkaya’nın da benim gibi izlediği yabancı dizilerdeki Türkiye ve Türkler imajından dertli olduğunu bilmiyordum. Perşembe günü ‘Magazin Noteri’nin canlı yayınında ağırladığımız oyuncu, bu konuda şunları söyledi:

‘Charlie’nin Melekleri’ İstanbul’a hakkını verdi

“Dizilerimiz 100’den fazla ülkede yayınlanıyor ve büyük ilgi görüyor. Her ülkede Türk dizi oyuncularının fan kitlesi oluştu. Dizilerimizdeki modern ülkeyi izleyip, yabancı yapımlardaki kötü Türkiye’yi görenler yazıyor bize, ‘Hangisi doğru?’ diye. ‘Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra gördük ki, dışarıda Türkiye imajı, yabancı dizilerdekinden de kötü. 100’den fazla ülkede sevilen dizi oyuncularına sahip Türkiye, onlarla tanıtım filmleri çekse, dünyadaki bu kötü imaj, anında tersine döner. Türkiye, elindeki bu gücü niye harekete geçirmez, anlamış değilim.”

BEREN SAAT’İN ‘ATİYE’Sİ 190 ÜLKEDE YAYINLANACAK

‘Hakan: Muhafız’dan sonra Netflix’in ikinci Türk orijinal dizisi ‘Atiye’nin ilk bölümünden 15 dakikalık özel bir bölüm izledim. Netflix Türkiye, Soho House İstanbul’daki özel gösterimde önce, dizinin Göbeklitepe’deki çekimlerin kamera arkasından özel gözlüklerle üç boyutlu tur yaptırdı bize…

‘Atiye’, Beren Saat’in canlandırdığı ressamın sürekli çizdiği sembolün, 12 bin yıllık Göbeklitepe’deki kazılarda bulunduğunu öğrenmesiyle çıktığı mistik ve gizemli yolculuğu anlatan bir dizi. Mistik işler tarzım değil ama izlediğim 15 dakikalık bölüm ilgimi çekti.

‘Charlie’nin Melekleri’ İstanbul’a hakkını verdi
Netflix’e ikinci dizisini çeken OG Medya’nın sahibi Onur Güvenatam, yönetmenler; Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık, ‘Atiye’ hakkında konuştu.

Sekiz bölümlük ilk sezonunu 10 haftada sinema filmi gibi çektiklerini anlatan Açıktan, ilk üç bölümü kendisinin, diğer beş bölümü ise Uyanık’ın yönettiğini söyledi.

Saat’le Mehmet Günsur’un başrollerini paylaştığı, kadrosunda Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Tim Seyfi, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Meral Çetinkaya’nın yer aldığı yapımın Türkiye galası, 17 Aralık’ta yapılacak. Netflix, ‘Atiye’yi 27 Aralık’ta 158 milyon abonesinin olduğu 190 ülkede birden yayınlayacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“Düşman, elinde kılıcıyla karşında duran değildir. Arkasına hançeri saklayıp yanında durandır.” (Paulo Coelho)