23 EKİM 2021 CUMARTESİ  –  MİLLİYET CADDE

İki yıl önce boşanan Özcan Deniz’le Feyza Aktan arasındaki düello bitmedi, gitti…
Deniz ve Aktan, önceki gün oğulları Kuzey’in velayet davası için mahkemedeydi… Şarkıcı ve eski eşi aynı gün yine magazinin gündemindeydi, ama sebep bu dava değil, aralarındaki kavga…
Şarkıcı, oğlu Kuzey’in okula gitmediğini öğrenince eski eşinin evine gitti. Özcan Deniz, eve girerken arkasında biri, olan biteni cep telefonuyla görüntüledi. O yüzden olsa gerek Aktan’ın eski eşini tokatlaması, dışarı itmesi ve tişörtünü yırtmasına rağmen Deniz’se fiziksel hiçbir tepki vermedi.
Velayet davasında kararın 14 Aralık’taki duruşmaya kalması ve eski eşinin kendisine uyguladığı şiddeti gözler önüne seren videonun medyaya servis edilmesinden sonra Özcan Deniz’in henüz okuma bilmeyen 3.5 yaşındaki oğluna hitaben Instagram’dan, “Sen evlatsın, kredi kartı değilsin” diye yazıp story paylaşması ilginçti.

DÖRT BİLİM KADININA 480 BİN TL BURS

19 yıldır ‘Dünyanın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var’ sloganı ve ‘Bilim Kadınları İçin’ kampanyasıyla akademisyen kadınlara araştırma bursu veren L’Oreal Türkiye’nin genel müdürlük koltuğunda ilk kez bir Türk kadını var.
Sinem Sandıkçı Gökmen’in geçtiğimiz ay genel müdür olduğu L’Oreal Türkiye’nin kampanyada birlikte çalıştığı Unesco Türkiye Milli Komitesi’nin oluşturduğu jüriye, bu yıl 102 kadın akademisyen başvurdu. Jürinin seçtiği L’Oreal Türkiye’nin kişi başına 120 bin TL burs desteği vereceği akademisyenler; ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nden Dr. Eda Aydoğan Güngör, ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nden Dr. Nihal Terzi Çizmecioğlu, Ordu Üniversitesi Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. Saniye Söylemez, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Gülcihan Gülseren oldu. Akademisyenler Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus Hotel’deki toplantıda burs kazandıran bilimsel çalışmalarını anlattı.

Gülse Birsel ne dedi?

Toplantıda bir konuşma yapan yazar, senarist ve oyuncu Gülse Birsel, ‘Bu alan daha çok erkeklerin alanı’, ‘Kadından mizahçı olmaz’, ‘Kadından bilim insanı olmaz’ denilen bir ülkede kadınların kısa zaman diliminde pek çok bilim insanı, doktor, avukat, sanatçı, mühendis, mimar ve mizahçı çıkardığını, dik duran kadınlara herkesi alıştıracaklarını söyledi.

 

İETT’NİN 150’nci YILINA KONSERLİ KUTLAMA

İETT’nin 150’nci yılı, 23 Ekim Cumartesi akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kutlanacak. Sunay Akın’la Pelin Batu’nun sunacağı yıl dönümü etkinliğinde gösterilecek İETT belgeselinin ardından müzik ve şarkılar sahne alacak.

Hakan Şensoy şefliğindeki 27 kişilik senfonik oda orkestrası çoğu insanın ezbere bildiği Anadolu Rock, Arabesk, Türk Pop Müziği ve Karadeniz Türkülerini çalacak.
İşte İETT 150. Yıl Konseri repertuvarına giren, yıllarca Orhan Gencebay, Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, MFÖ ve Yıldıray Çınar gibi sanatçılardan dinleyip dilimize pelesenk ettiğimiz olan o şarkılar:

‘Hatasız Kul Olmaz’, ‘Güllerin İçinden’, ‘Fesuphanallah’, ‘Dönence’, ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’, ‘Estarabim’e, ‘Sude’, ‘Sakın Gelme’, ‘Arap Saçı’, ‘Resimdeki Gözyaşları’ ve ‘Namus Belası’.

GÜNÜN SÖZÜ

“Mantığının eleştirdiğini, merhametinin savunmasına izin verme.” (Jane Austen)