MİLLİYET TV – 15 KASIM 2014 CUMARTESİ  –  ALİCE

Ne zaman bir yapım en çok izlenenler arasında olsa, mutlaka RTÜK’ün de gündemine gelir…
Çünkü insanlar o programı sadece izlemekle kalmaz, gıcık kaptıkları yayınları RTÜK’e bildirmek gibi bir misyon da üstlenir!
Şikayetler üzerine RTÜK’ün İzleme ve Değerlendirme Komitesi’ni harekete geçirdi.
Hazırlanan rapora baktım, “Genel Ahlak, Manevi Değerler ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık” tesbiti var, ama bana içi çok dolu gelmedi.
“Söz konusu programda izlenilirliğin arttırılması amacıyla gerginlik düzeyinin sürekli üst seviyede tutulmaya çalışıldığı, gerek sunucunun gerekse jüri üyelerinden bazılarının ortamı teskin etmek için herhangi bir çaba göstermek bir yana tartışmaları daha da kızıştıracak şekilde konuşmalara dahil oldukları, yönlendirdikleri tespit edilmiştir.”
Olabilir…. “Reyting  için ortam kızıştırmak” suç mu?
Şimdiye futbol ya da tartışma programlarına böyle bir ceza verildi mi?
Hayır.
Futbol programlarının aldıkları cezalar argodan, hakaretten.
“Yarışma belirtilen amacı aştı, bir stil yarışması olmaktan uzaklaştı.”
Doğru, ama bu da suç değil!
Bu programda bir izleyici olarak benim de hoşuma gitmeyen şeyler var.
Birincisi; yarışmacıların birbirini eleştirirken kullandıkları üslup.
İkincisi; jüri üyeleri ve sunucunun yarışmacılara karşı “tepedenci bakışı”:
“Birkaç hafta sonra sizler gideceksiniz, başka yarışmacılar gelecek. Bizler yine burada olacağız.”
Allah’tan jüridekiler “kanal sahibi” değiller.
Her neyse!
Demem o ki, “Bu Tarz Benim”in benim de beğenmediğim yanları, RTÜK’ün bazılarının “gıcık olduğu” bu programa ceza verebilmesinin de kuralları var.
RTÜK üyeleri, “Tarz”ını sevmediği her yapıma ceza verecek olsa, ekranlarda program kalmaz.
O yüzden çok merak ediyorum ceza almamak için büyük özen gösteren “Bu Tarz Benim”e RTÜK üyelerinin bir fatura kesip – kesmeyeceğini.

SERHAT KILIÇ ‘OKUL’ AÇIYOR

Allah kısmet ederse şayet, bugün Ankara’da olacağız. “Seksenler” dizisinin oyuncusu ve “Büyük Risk” yarışmasının sunucusu Serhat Kılıç, Oran’da okul açacak. Açılışa Birol Güven, Rasim Öztekin, Ayşe Tolga, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, Özlem Türkad, Ayberk Atilla, Berat Yenilmez, Begüm Öner, Ceyhun Fersoy, Onur Dilber, Hakan Bulut, Sinan Tuzcu, Emre Karayel, Yurdaer Okur, Gupse Özay ve Ayşegül Aldinç gibi ünlüler davetli.
Her sezon 200 civarında gence oyunculuk, yazarlık ve dans alanlarında şu ünlü isimler hocalık yapacak:
Münir Canar, Yücel Erten, Maral Üner, Sevgi Türkay, Tamer Levent, Prof. Dr. Çiler Dursun, Prof. Dr. Halil Turan, Serhat Nalbantoğlu, Özen Yula, Ebru Ceylan, Emre Koyuncuoğlu, Bennu Yıldırımlar, Dilek Tekintaş, Handan Ergiydiren, Özgür Asal, Fulya Koçak, Fulya Peker, Tamer Aykut, Meltem Baytok, Özge Ökten, Vedat Atasoy ve Muzaffer Evci.

PAZAR AKŞAMI CİNE5’TEYİZ

Cine5’te yeni başlayan “Haberin Doğrusu” adlı yarışmaya konuk olduk geçenlerde… Arda Sayıner’in hazırlayıp sunduğu yarışmanın çekimleri benim haftalarca “Senin Hikayen” adlı programı yaptığım Cine5’in Seyrantepe’deki merkez stüdyolarındaydı. O yüzden deplasmanda değil, kendi evimde gibiydim. Hiç yabancılık çekmedim. Haliyle bu performansımı da etkiledi.
FOX Çalar Saat Haftasonu programının sunucusu Murat Güloğlu ve sevgili meslektaşım Nurettin Soydan’la yarıştık “Haberin Doğrusu”nda…
Yarışma işin bahanesiydi aslında, vakti zamanında gazetelerde çıkmış haberlere bilerek yerleştirilen yanlışları bulma üstüne kurulu “Haberin Doğrusu” sayesinde yakın geçmişe mini yolculuklar yaptık.
Katıldığımız bant çekimin yayını 16 Kasım pazar akşamı saat 20.00’de Cine5 ekranında olacak. Denk gelirseniz seyredin, eğleneceğinizden eminim!

MİLLİYET TV 1 YAŞINDA

Milliyet TV’nin siz değerli okurlarla ilk kez buluştuğunda tarih 23 Kasım 2013’tü. Aradan 52 hafta geçti ve kulvarında tek olan Milliyet TV artık 1 yaşında… Televizyon dünyasında olup biten ne varsa her hafta taşımaya çalıştık sayfalarımıza… Emeği olan arkadaşlarımıza, destek veren televizyoncu dostlara ve siz değerli okurlarımıza gönül dolusu teşekkürler. Sağolun, varolun…