19 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ  –  MİLLİYET  –  ALİCE

Hizmete giren yeni paralı yolla İstanbul İzmir arası kaç saate indi?

Navigasyonlar yokken, Karayolları haritalarına bakarak mesafe çıkarılır, o yolu hangi hızla gideceğinize bağlı, bir hesap yapılırdı. Bazen de ulusal gazetelerin muhabirleri, kamuoyunu aydınlatmak için bu yolu test edip, okurları bilgilendirirdi.

Gelenek bozulmadı, Hürriyet’ten Savaş Özbey’le Serkan Ocak, İstanbul  İzmir arasını yeni otobandan ve eski yoldan test etti. Özbey ve Ocak’ın verdiği rakamlar şöyle:

İstanbul il sınırından İzmir il sınırı arası 385 kilometrelik yol 3 saat 35 dakika, İstanbul Taksim’den İzmir Konak’a gidiş 5 saat 29 dakika. İki mesafe arasında ödenen gişeler ve köprülere ödenen para ise 479 lira. Aynı yolu hiç paralı yol kullanmadan gitmek isteyenler için 8 saat 34 dakika ve 204,4 lira.

Test et, öyle konuş

Sözcü’den Timur Akkurt ise Beşiktaş’tan İzmir Bornova’ya yeni otobandan 5 saatte gitti.

Günümüzde hangi yoldan, nereye ne kadar sürede gidileceğini öğrenmek çok kolay.

Nereden nereye gideceğini yaz navigasyona, hangi yoldan kaç saat, kaç dakikada gidileceğini anında versin sana.

Devletin açıkladığı “İstanbul  İzmir arası artık 3 saat 30 dakika”ya veya navigasyona inanmadın mı?

O zaman buyur, test et. Onu da yapmadın, o zaman oturduğun yerden sallama, “Yeni otobandan İzmir’den İstanbul’a şu kadar saatte geldim” diyenlere…

Youtuber şöhreti ve sosyal medya fenomeninden geçilmeyen Türkiye’de biri de çıkıp, “İzmir  İstanbul otoyolunu canlı yayında test edeyim” demedi.

Çünkü, “Ayol”lu, “Der mişim”li, argolu, küfürlü, seviyesiz paylaşımlarla oturduğun yerden tıklanma, abone ve para kazanmak varken, kim soyunur böylesine emek, zaman ve masraflı bir işe? Bu sıcakta İstanbul’dan İzmir’e gidip geleceğine, at kendini bir AVM etkinliğine, bir saatte 40-50 bin lirayı indir cebe. “Halk gazeteciliği” mi, o da ne?

FUTBOLCU VE YORUMCU BEĞENMEYEN TARAFTAR

Trabzonspor, Sparta Prag maçından önce futbolcular ve kalecinin giyeceği formaları sosyal medyasında paylaştı. Taraftarlardan biri, kalecinin yeşil formayla sahaya çıkmasına itiraz etti:

“Yeşil kaleci forması rakibi rahatlatmaz mı? Yani olaya bilimsel bakıyorum; saha yeşil, kaleci yeşil, kaleci yok hissi verir, rakip rahat vuruş yapar. Acaba yanılıyor muyum? Kaleci, varlığını hissettirecek bir renk giymeli.”

Kalecisi yeşil formayla sahaya çıkan Trabzonspor, maçı 2  1 kazanıp, bir üst tura yükseldi.

Futbolun gerçekleri “Olaya bilimsel bakan”ı bile mahcup etti, ama her şeyi sadece kendisinin bildiğini sananları engellemedi.

Süper Lig’in ilk haftasında futbol dünyasından bu kadar çok ismin Twitter Türkiye gündemine girmesi, bizi tansiyonu yüksek bir sezonun beklediğinin habercisi…

Toplumda nasıl bir kamplaşma olduğunu anlamak için Twitter’da bir tur atmanız yeterli. Taraftarların bir kesimin göklere çıkardığını, diğerleri yerin dibine sokuyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Bozuk para insanın cebini deler, bozuk insan da kalbini… Bu yüzden ikisini de harcayın gitsin. (Lev Nikolayeviç Tolstoy)