MİLLİYET – 26 OCAK 2015 CUMARTESİ  –  ALİCE

unnamed-3

Daha dizi başlamadan “Muhteşem Yüzyıl Kösem”e 9’uncu bölümde gireceği açıklanan Beren Saat, planlanandan önce çıktı seyirci karşısına.

Bunun tek sebebi vardı:

Dizinin reytinginin istenen gibi başlamamış olması.

Beren Saat, “Kösem” olarak ekrana çıkınca dizinin reytingi arttı mı?

Evet.

Dizinin geçen hafta ‘total’de 4.05 olan reytingi 4.65’e yükseldi, AB’de 6.50 olan reytingi de 8.13’e çıktı.

Total’deki 0.60, AB’deki 1.60’lık yükseliş çok mu?

Geçen hafta “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in karşısında sadece diziler değil, ATV’deki Galatasaray ile Akhisar arasındaki Ziraat Türkiye Kupası maçı da vardı.

Şayet dizideki bu artış “maç markajından” değil de Beren Saat’ten ise başkaları için “küçük” sayılacak bu adımı; oyuncu, yapımcı ve kanal adına “büyük” olarak görmek mümkün.

“Muhteşem Yüzyıl Kösem”in reytingi bu minvalde seyreder ve yükselirse, Tims’in Beren Saat’i diziye erken dahil etme taktiği tutmuş demektir.

Bu konuda kesin hüküm vermek için, önümüzdeki birkaç bölümün daha reytinglerini görmek gerekir.

Ancak şimdiden şunu söylemek mümkün.

Beren Saat’in ‘Total’de 300 bin civarında da olsa diziye yeni seyirci kazandırmış olması, oyuncunun ve ona güvenenlerin morallerini yükseltmiştir.

TÜRK – JAPON DOSTLUK FİLMİ “ERTUĞRUL 1890”! 

ertugrul 1890 2

Türkiye ile Japonya, tarihleri boyunca ilk kez birlikte bir sinema filmi çekti. “Ertuğrul 1890’ filmini sinematografik olarak değerlendirmek film eleştirmenlerinin işi.

O nedenle “Ertuğrul 1890”ı ben, Türk – Japon dostluğunun beyazperdeye yansımasından öte, Türk ve Japon sinemasının işbirliği adına önemli bir adım olarak değerlendirmek istiyorum ve bunu çok önemsiyorum.

Dizi ihracatından yılda 200 milyon dolar kazanan Türkiye’nin, sinema alanında da benzer bir sıçrama yapabilmesi için bu tür işbirliklerine ihtiyacı var.

“Ertuğrul 1890” filminin Japonya ve Türkiye’deki gişe hasılatı ne olursa olsun, Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle Türk sinemasının bu tür ortak projelere imza atması şart.

Çünkü şimdiye kadar Türk sineması, Türk dizi sektörü gibi özel sektörün bireysel çabalarıyla henüz sinema dünyasına kendini kabul ettiremedi.

Türk sinemasının, bu tür ortak projelerle, dini, dili, ırkı ne olursa olsun her insanın yüreğine işleyecek evrensel hikâyeler çektikçe dizi sektörünün başardığı noktaya geleceğine inancım tam.

ATV’NİN YENİ YIL KLİBİ

unnamed-6ATV, ekran yıldızlarını kullanarak güzel bir yeni yıl klibine imza attı. “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Kırgın Çiçekler”, “Kertenkele” gibi sevilen ve önümüzdeki hafta başlayacak Koliba Film’in “Yeter” dizisinin başrol oyuncularının yanı sıra ATV’nin Müge Anlı, Esra Erol, Selçuk Yöntem gibi ekran yıldızlarını kullanarak hazırladığı “Yeni Yıl Mesajı”nı beğendim. Kanal D, Star TV, Show TV, TV8, TRT 1 ve FOX’tan da bekliyorum “yeni yıl klipleri”ni…

unnamed-7
GÜNÜN SÖZÜ: İnsan, düşleri öldüğü gün ölür. (Yaşar Kemal)