MİLLİYET – 25 ARALIK 2015 CUMA  –  ALİCE

unnamed-4

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sanayisi olmayan, nüfusun büyük bir kısmının hayvancılık ve tarımla geçindiği Burdur’u ekonomik açıdan canlandıracak bir proje için düğmeye bastı.

Ercengiz’in amacı, Burdur, Salda ve Karacaören gölleri, İnsuyu Mağarası, Sagalasos ve Kibyra gibi antik yerleri ve çoğu restore edilmiş tarihi konaklara sahip Burdur’u dizilerin çekim alanı yapmak.

unnamed-3

Ercengiz, bu amaçla İstanbul’dan bir grup senarist ve yönetmeni davet edip, Burdur’un çekim yapılabilecek yerlerini tanıttı. Ekip, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şehir içindeki tarihi Burdur evleri, restore edilmiş konakları beğendi.

Burdur’un çarşısı, konakları, sokakları klasik Türk dizileri için ideal…

Kalabalık da yok sokaklarda, tabela ve kablo kirliliği de… Öyle yerler var ki Burdur’da sanki “Mahalle ve dönem dizisi çekilsin” diye yapılmış hepsi.

Yapımcıların Burdur’da dizi çekmesi için yeterli mi bu? Hayır.

Çünkü dizi seti her gün 100-150 kişinin mesai yaptığı bir iş.

Onca insanın İstanbul dışında çalıştırılması demek, ekstradan uçak bileti, konaklama, üç öğün yemek gibi ciddi maliyetler demek.

Bu noktada belediyenin dizi ve filmcilere Burdur’a gelmeleri halinde sağlayacağı avantajlar devreye giriyor.

unnamed-1

Belediye, Burdur’da dizi çekecek ekibin konaklamasını, kendilerine ait mekânlarda ücretsiz çekim yapmasını sağlayacak. Belediye ayrıca Burdur’da dizi ve film çeken ekibin enerji giderlerini de karşılayacak.

unnamed-5

Mekân fiyatlarının her geçen gün arttığı, belediyelerin çekim yapılan her yerden dizi ve film ekiplerinden para istediği bir dönemde çok önemli avantajlar bunlar. Burdur’un artık ulaşım diye bir sorunu da yok.

Isparta’daki Süleyman Demirel Havalimanı, Burdur’a 20 dakika mesafede.

VAHŞİ HAYVANLARIN TEDAVİ MERKEZİ  

Şehrin tam karşısında, gölün kıyısında Öztürk Sarıca adlı bir veterinerin Lisinia Doğa adlı bir vahşi hayvan tedavi ve rehabilitasyon merkezi de var Burdur’da…Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yaralı olarak getirilen hayvanların evcilleştirilmeden iyileştirilip doğaya salındığı bir yer burası. Kurucusu Sarıca, maddi destek, bağış ve fon almadan, salt veterinerlikten kazandığıyla 10 yıldır yaşatıyor Lisinia Doğa’yı…“Kansere karşı, yaban hayatı ve temiz bir dünya projesi” olan Lisinia Doğa, teknolojinin nimetlerini reddedip doğayı tercih eden “senaryo kahramanları” için de ideal bir mekân. unnamed-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizi aracılığıyla çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak mı istiyorsunuz? İşte size en ideal yer!

Avcıların vurup bir kanadını kırdığı kartaldan, gagası kırılınca beslenebilmek için insan desteğine ihtiyaç duyan leyleğe kadar birçok yaban hayvanı var Türkiye’de benzeri olmayan Lisinia Doğa’da.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir kadının sözü. Çünkü biri dişlerini döker, diğeri düşlerini! (William Butler Yeats)