MİLLİYET CADDE – 12 MART 2017 PAZAR – ALİCE
Cuma ve cumartesi gününü Elazığ’da geçirdim. “Bu mevsimde ne işin var Elazığ’da?” diye merak edenler için hemen yanıtlayayım ‘Gakkoş diyarı’na gidiş sebebimi.
Çarşamba günü diyetisyen Gülşen Altın’la randevum vardı. Her yere olduğu gibi oraya da erken gidince turlamaya başladım Teşvikiye’de. House Cafe’nin önüne gelince ünlü PR’cı Havva Kızılırmak’a rastladım. Kahve molası verip, sohbet ettik Havva’yla…
Tam kalkmak üzereydim ki, “Cuma günü Elazığ’a gideceğiz bir grup basın mensubuyla. ESN İnşaat’ın PR ajansıyım. Şirket Güneydoğu’nun en yüksek binası olan Twin Towers’ı Elazığ’da yapıyor. Onun tanıtım gecesi var. Ece Erken’in sunacağı gecede Demet Akalın sahne alacak” deyince Havva, takvimime baktım ve “Tamamdır” dedim. Cuma 13.00 sularında gittiğimiz Elazığ’da kuzu dolmanın ikram edildiği yemeğe davet ettiler bizi. Demet Akalın restorana bizden önce gelmişti, biz girer girmez o ayrılınca herkes, bunun sebebini merak etti.
Kimi, basından kaçtığını söyledi, kimi masadaki erkek bolluğunun kendisini rahatsız ettiğini söyledi, kimi de “Sigara içildiği için kalktı, gitti” dedi.
Demet’in grupla birlikte niye yemek yemediğini bilmiyorum, ama sonrasında ne yaptığını biliyorum. Restorandan ayrılan Demet, önce otele gitti, ardından da Harput’a geçti ve dolaşıp, dua etmediği türbe, yatır bırakmadı.
KÖPEKLERLE GELEN SERVET
Belgesel kanallarından ‘Köpeklere Fısıldayan Adam’ olarak tanıdığımız Cesar Millan’ın Studio City’deki evini 2.06 milyon dolara sattığı haberini okuyunca şaşırdım. Cesar Millan, dünyaca ünlü bir oyuncu, şarkıcı veya TV yıldızı olsa, onlar için para değil bu deyip, geçer insan…
ABD’li köpek uzmanı Cesar Millan, ‘Dog Whisperer’ (Köpeklere Fısıldayan Adam) dışında ne iş yaptı ki milyon dolarlarla oynamaya başladı diye merak edip -zenginin malı züğürdün çenesini yorar ya ondan olsa gerek- araştırdım.
Dokuz sezon çekilen ve 80 ülkeye satılan bir programı hazırlayıp sunan, Los Angeles’ta agresif köpekler için rehabilitasyon ve eğitim merkezi açan, ‘Cesar’ın Yolu’ adlı üç kitap yazan, aylık magazin dergisi çıkaran biriymiş meğer Cesar Millan…
NİHAN AKIN’IN ‘MOR GÖZYAŞLARI’
İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji’yi birincilikle bitiren, 2006’da yayınlanan ilk albümüyle ‘En iyi çıkış yapan şarkıcı’ seçilen Nihan Akın, bu kez ‘Mor Gözyaşları’yla müzikseverlerin karşısında. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğretmenlik, ‘O Ses Türkiye’de koçluk yapan Akın’ın söylediği, sözleri ve bestesi Selcen Gür’e ait şarkıyı da beğendim, parçaya Mehmet Şafak Türkel yönetmenliğinde çekilen klibi de…
HER DAİM ‘BAĞDAT YOLU’
‘Bağdat Yolu’, sanat müziğinin seçkin ve de çok bildik eserlerinden biri… Ömrünü müzik eğitimine adayan, son olarak Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı’nda yüksek lisans yapan Özge Eyüpoğlu, ‘Bağdat Yolu’nu yeniden yorumladı. Emre Duymaz’ın gönderdiği CD’de ‘Bağdat Yolu’nun alaturka, akustik ve disco versiyonları vardı. Düzenlemelerini İskender Paydaş’ın yaptığı CD’yi dinlemek için otomobilimin teybine taktım, takış o takış… İstanbul’u artık ‘Bağdat Yolu’nun değişik versiyonlarını dinleyerek turluyorum. Özge Eyüpoğlu’nun yumuşak sesiyle yorumladığı
‘Bağdat Yolu’nun tüm versiyonları o derece sardı beni…
SULTANAHMET’TE AZERİ RESTORANI
Azerbaycan’da doğan, sonradan Türk vatandaşı olan 38 yaşındaki Abu Bark, Sultanahmet’te Aziyade Otel’i satın alıp, 60 milyon TL yatırımla Ajwa Hotel Sultanahmet yaptı. Genç iş adamı, otelin en üst katında bir Azeri restoranı açtı. Azeri şef Ramin Nuriyev’in, annesi, anneannesi ve babaanne-sinden öğrendiği gibi aslına sadık kalarak hazırladığı Azeri yemeklerini tanıdım, tattım. Azeri mutfağında bizden yemekler de var, bizden olmayanlar da…
Azeri mutfağının en popüleri ‘Şahpilav’… İran’ın meşhur ‘perde pilavı’na benziyor Azerilerin ‘Şahpilav’ı…
Ramin Nuriyev’in bir yandan Şahpilav’ı keserken bir yandan da onu nasıl hazırladığına dair yaptığı açıklamayı çekip, Instagram hesabımdan yayınladım. Videoyu bir günde binlerce kişi izleyip, beğenilerini dile getiren yorumlar yaptı. Azerilerin ‘Şahpilavı’ o denli meşhur yani. Bende şeker var, o yüzden yemedim, ama yiyenler çok beğendi.