25 EYLÜL 2021 CUMARTESİ  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Serdar Ortaç, 22 yıl başına büyük dert açan hatasından ders almamış olacak ki yine dolduruşa geldi yine hata yaptı.
Beşiktaş’ın 3-0 önde olduğu maçı Adanademirspor’un attığı üç golle beraberlikte bitirmesi sonrasında şarkıcının Adana konserinde söyledikleri siyah-beyazlı camiayı kızdırdı.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü, savcılığa şikayet ettiği şarkıcıyı kınayan bir açıklama yaptı. Beşiktaş, şarkıcının adını vermeden S. O. diye hitap ederken taraftar grubu Çarşı, foto montajla Serdar Ortaç’ı dansöz yapıp, altına da kendi eseri olan ‘Ben Adam Olmam’ı yazıp yazıp, sosyal medyada paylaştı.
Aldığı tepkiler üzerine sosyal medyasından yayınladığı video’yla Beşiktaş camiasından özür dileyen Ortaç’ın itirafına bakar mısınız?

“Adana konserimde seyircilerden biri telefonunu gösterdi, Israrla yazdıklarını okumamı istedi, okudum. Ben kimin kimle maç yaptığını bile bilmem. Adana’yı gaza getireyim derken öbür tarafı sinirlendirdim.”
Ortaç’ın dolduruşa gelip yaptıklarıyla aldığı ilk büyük tepki değil bu.
1999 yılında birçok ünlünün katıldığı Ahmet Kaya’ya çatal-kaşık atılan Magazin Gazetecileri Derneği’nin ödül töreninde de aynısını yapmıştı şarkıcı.

Ödül alma sırası Serdar Ortaç’a gelmişti. Adı anons edilince sahneye doğru yürüyen Ortaç, kulağına bir şeyler fısıldayan ünlü televizyoncuya uyup ödül kazandığı şarkı yerine ‘10. Yıl Marşı’na başlamış, sahneye davet edilen şarkıcılarla Ahmet Kaya’ya karşı koro oluşturmuştu.
Şarkıcı, bu yüzden 22 yılda yaşadıklarından ders almamış olacak ki, yine birilerinin gazına gelip Beşiktaş camiasını karşısına aldı.
Serdar Ortaç, ‘Ben Adam Olmam’dan sonra ‘Hatalarımdan Ders Almam, Ben Akıllanmam’ diye bir şarkı yapsa o da tutar.

FACEBOOK’UN, ‘INSTAGRAM GENÇLERE ZARARLI’ RAPORU

ABD medyası bu ay önce, Facebook’un sahibi olduğu Instagram’ın başta ergenlik çağındaki kızlar olmak üzere, gençler üzerindeki zararlarına dikkat çeken kurum içi gizli raporunu haber yaptı. ABD medyası bu ay önce, Facebook’un sahibi olduğu Instagram’ın başta ergenlik çağındaki kızlar olmak üzere, gençler üzerindeki zararlarına dikkat çeken kurum içi gizli raporunu haber yaptı.

Facebook analistlerinin yöneticilerine sunduğu kurum içi raporun çarpıcı bölümlerinden biri şuydu:

“Instagram fotoğraf aplikasyonunun ergenlik çağındaki gençler için zararlı olduğu ortadayken çocuklar için aplikasyon üzerinde çalışılması.”

Wall Street Journal gazetesindeki habere göre, konuya birkaç kez dikkat çekilen raporda, “İntiharı düşünen gençler arasında İngiliz kullanıcıların yüzde 13’ünün, ABD’li kullanıcıların ise yüzde 6’sının sorunu Instagram’a bağladığı” bilgisi yer aldı.

Aynı raporda, ergenlik çağındaki kızların yüzde 32’sinin, bedenleri konusunda kendilerini kötü hissettiklerinde Instagram’ın durumu daha da kötü hale getirdiğini düşündükleri, ergenlik çağındaki erkeklerinse yüzde 14’ünün Instagram nedeniyle kendini kötü hissettiği vurgusu var.

Instagram kullanıcılarının yüzde 40’ı 22 yaş ve altı olduğuna göre sorunun ne denli büyük bir kitleyi ilgilendirdiği ortada.

Medyaya yansıyan raporu doğrulayan Instagram yöneticisi Adam Mosseri’nin şirketini şu örnekle savunması da ayrı tepki çekti:

“Otomobil kazaları nedeniyle normalde olduğundan daha fazla insanın öldüğünü biliyoruz, ancak genel olarak otomobiller dünyada yok ettiklerinden çok daha fazla değer yaratıyor.”

Facebook’un Instagram raporu üzerinde tartışmalar sürerken ABD medyası, dijital dünyaya dair bir bomba daha patlattı.

Bu kez, Instagram ve benzeri uygulamalar üzerinden ‘köle ticareti’ yapıldığı ortaya çıkınca Facebook’un, Apple’dan uygulama mağazasından çıkarılma uyarısı aldığı haber oldu.

Dijital dünya ve sosyal medyanın arka planı ve de zararları üstüne zamanla kim bilir başka ne bombalar patlayacak?

GÜNÜN SÖZÜ

“Kadın, her ihtiyacını karşılayacak tek bir erkeği ister. Erkek ise tek ihtiyacını karşılayacak her kadını.” (Dostoyevski)