MİLLİYET CADDE – 28 Mayıs 2012 Pazartesi  ALİCE

Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 29’uncu yılında Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde anıldı. Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yaptığı gecede Uğur Işılak, Kısakürek’in bestelediği 10 şiirini seslendirdi. Geceye İbrahim Sadri de şiirleriyle renk kattı.


Konya’daki Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’ndayız. Şeb-i Arus’ların yapıldığı salon burası. Senfonik konser birazdan başlayacak.
Necip Fazıl Kısakürek’in 10 şiirini besteleyen Uğur Işılak söyleyecek, şef Turhan Yükseler ve 60 kişilik orkestra ona eşlik edecek.
İbrahim Sadri de ‘Üstad’ın şiirleriyle geceye renk katacak.
AKP’li Mevlana Belediyesi’nin organize ettiği gecenin sunucusu Reha Yeprem’di.
Sunucu, “Şimdi sizleri Atatürk ve Türk büyükleri için saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum” dedi.
Salondakiler ayağa kalkar kalkmaz İstiklal Marşı çalmaya başladı.
İstiklal Marşı bitince herkes oturdu.
“Atatürk ve Türk büyükleri için bir dakika saygı duruşu” lafta kaldı.
‘Atatürk ve Türk büyüklerine saygı’yı arada kaynatma fikri ya da icraatı kime aitse, ayıp etti deyip geçelim konsere.
Uğur Işılak, ‘Üstad’ın 10 şiirini  besteledi.
O şiirler şunlar:
‘Sakarya Türküsü’, ‘Anneciğim’, ‘Zindandan Mehmet’e Mektuplar’, ‘Geçilmez’, ‘Canım İstanbul’, ‘Şarkımız Bizim’, ‘Yattığım Kaya’, ‘Kaldırımlar’, ‘Köroğlu’ ve ‘O Var’.
Uğur Işılak’ın yakında ‘Üstad’ adıyla albüm olarak piyasaya çıkaracağı bu eserlerden en çok ‘Sakarya Türküsü’nü sevdim.
‘Sakarya Türküsü’ gibi çok uzun ve zor bir şiire Işılak öyle bir beste yaptı ki, yıllarca ‘sürünen Sakarya” resmen ayağa kalktı.
‘Köroğlu’nu da çok beğendim.
‘Zindandan Mehmet’e Mektuplar’, ‘Geçilmez’, ‘Kaldırımlar’ ve ‘Şarkımız Bizim’i de ilk dinleyişte sevdim.
“BUGÜN TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİREN EKİP ‘ÜSTAD’DAN BESLENMİŞTİR”

“Ankara’dan bu program için geldim. Çünkü davet çok cezbetti beni. Türkiye 10 yıldır büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişimi yapan ekip, bu akşam burada anacağımız zor dönemlerin adamı, soylu düşüncenin önderinden beslenmiştir. Bugün Türkiye’de iyi şeyler oluyorsa bu 1943’lerde başlayan zincirin halkasıdır. Konya’ya ilk gelişim 1969’da ‘Üstad’la olmuştu. Necmettin Erbakan, Konya’da bağımsız milletvekili adayıydı. Üstad’ı kendisine destek için davet etmişti. Üç üniversite öğrencisi ‘Üstat’ı Konya’ya getirip, götürmüştük. Bu akşam Şeb-i Arus’ların yapıldığı salonda anıyoruz onu ölümünün 29’uncu yılında. Onun için bir Fatiha okuyalım. Bu tür insanların değerini bilelim.”
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay, Uğur Işılak’ın 10 şiirini besteleyip yorumladığı konser öncesinde Necip Fazıl Kısakürek için sarfetti bu sözleri.
Türkiye’de ‘sol’ ve ‘şair’ dendiğinde nasıl ilk akla gelen isim Nazım Hikmet’se, ‘sağ’ ve ‘şair’ dendiğinde de ilk akla gelen Necip Fazıl’dır.
Kendini ‘sağcı’ olarak adlandıranların çoğu Necip Fazıl’dan bir şiiri ezbere bilir.
Demem o ki Necip Fazıl sadece AKP’liler için değil, kendini ‘sağda’ hatta ‘merkez’de kabul edenler için de simge bir isimdir.
Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 29’uncu yılında ülkenin dört bir yanındaki etkinliklerle anılmasının sebeplerinden biri de şudur:
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın da söylediği gibi ‘Üstad’a yıllarca ‘Çile’ çektiren düşüncelerinin önündeki engeller birer birer kalkmıştır ve o fikirler artık iktidardır.
Necip Fazıl’ın ‘Sakarya Türküsü’nde vurguladığı yıllarca sürünen Sakarya, sonunda şaha kalkmıştır.
45’LiK PLAK YILDIZLARI 45’LiK BARA SIĞMADI

Açıldığı günden bu yana çaldığı müzikler ve yaptığı etkinliklerle müdavimlerini pop müziğin zaman tünelinde yolculuğa çıkaran Beyoğlu’ndaki ‘45’lik’ bar, 17’nci yaş gününü adına yaraşır şekilde kutladı.


45’lik plakların yaşayan yıldızlarının resmi geçidi vardı ‘45’lik’ partisinde.
Neşe Karaböcek, Baha Boduroğlu, Banu Kırbağ, Berkant, Bilgen Bengü, Ercan Turgut, Ersan Erdura, Gökben, Meral-Zuhal, Metin Ersoy, Nil Burak, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz, Selçuk Ural, Semiha Yankı, Sevda Karaca, Seyyal Taner, Tülay Özer ve Yeliz, yıllardır ısrarla müziklerini çalan ‘45’lik’in yaş gününe renk  kattılar.
70’li yılların ‘Plak yıldızları’nın yanı sıra Hıncal Uluç, Pınar Aylin, Reyhan Karaca, Zeliha Sunal, Arda Esen, Levent Can, Yavuz Oğhan, Mehmet Aslan, Bekir Aksoy, Nebil Özgentürk, Can Dündar, Melis Alphan, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Birol Güven, Burcu Güven, Aydın Sarman, Tahir Özyurtseven ve Ahmet Sever gibi sanat ve medya dünyasından isimlerin de katıldığı partiden erken ayrıldım. Çünkü sabah 06.30 uçağıyla Uğur Işılak’ın konseri için Konya’ya uçacaktım.
İçerisi ana-baba günüydü. Dışarı çıkınca baktım orası da öyle.