30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE – MİLLİYET CADDE – ALİCE
Modacı Gülşah Saraçoğlu ile Gökhan Göz’ün bir ayrılıp, bir barışmasından kime ne? Saraçoğlu’nun sevgilisinin evini ya da Instagram canlı yayınını basması da öyle.
Modacının ağzını bozması, Göz’ün annesine küfür etmesi bir kadın olarak ve annelere karşı saygıda zaafı olduğunun kanıtı. Göz’ün annesine küfreden Saraçoğlu ile barışıp el ele insan içine çıkması, onun ve annesinin sorunu.
O yüzden, “Tencere yuvarlanmış ve kapağını bulmuş. Ne halleri varsa görsünler” deyip geçmek lazım.
Gülşah Saraçoğlu ile Gökhan Göz’ün gittikleri konser sonrasında yaşadıkları, söyledikleri ve yaptıklarıysa “Bize ne?” deyip geçilmeyecek türden.
Çünkü ortada ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘kadına şiddet’ ve ‘kaba kuvvetle başkasının telefonuna el koyup, içindekilere bakmak’ gibi bir dizi suç var.
Bir konser çıkışında cep telefonuyla kendilerini görüntüleyen kadınla aralarında geçenleri Gülşah Saraçoğlu şöyle anlattı:
“Gittiğimiz konserin çıkışında bir takipçimiz cep telefonuyla görüntü aldı. Gökhan da o anda haklı olarak biraz yükseldi. Tatsız bir durum, olmaması gerekiyordu, bunlar çok hoşlandığımız durumlar değil.”
Yanlışa karşı yanlış
Bir kadın cep telefonuyla izinsiz görüntülerini çekince kızıp ‘yükselen adam’ Gökhan Göz’e göre olan biten şu:
“Özel hayata bu şekilde müdahale edilmesi yanlış. Hanımefendiye ‘İzinsiz görüntü aldınız, fotoğrafları siler misiniz?’ dedik. Görüntü almadığını söyledi. Telefonuna bakıldığı zaman özel ve uygunsuz fotoğraflarımızı/video’muzu aldığını gördük. Böyle bir şey yapması ayıp. Gecenin 2’sinde uygunsuzluk herkeste olduğu gibi. O saatte insanın uykusu geliyor, alkol alıyor. Kimse o halinin görüntülenmesini istemez. Kalabalık bir ortam, mecburen biraz da sesimi yükseltmem gerekiyordu.”
Bir insanın, ortada ‘kamu yararı’ yoksa sırf ‘kamu merakı’yla olsun olmasın bir başkasını çekmesi ve yayınlaması suç.
O iş nasıl oldu?
O nedenle kendilerini izinsiz çeken kişiye bunu uygun bir dille hatırlatmak Göz’ün en doğal hakkı.
“Sizi çekmedim” diyen o kadının telefonuna nasıl bakılıp Saraçoğlu ile Göz’ü çektiği ve onca insanın içindeki ‘uygunsuz görüntü’nün ne olduğunun yanıtı yok.
Çıkan haberlerden anladığım kadının elinden telefonu zorla alınıp, bakıldı… Kadına şiddet ve başkasının telefonuna zorla el koyup, içindekilere bakmak da suç.
“Merd-i kıpti, şecaat arz ederken sirkatin söyler” (Kıpti, mertliğini anlatırken hırsızlığını söyler) derler ya, bu çiftin durumu da öyle…
Çünkü çıkan haber, Saraçoğlu ve sevgilisinin söylediklerinden anladığım şu:
Gökhan Göz, kendisini izinsiz görüntüleyen kadını şikayet edip, haklarını hukuk yoluyla aramak yerine, kendi hukukunu kendi tesis etti. Özel hayatına saygı isteyen kişi, başkasının özeline de saygı göstermeli.
ÜLKEDEN ÜLKEYE DEĞİŞEN PANDEMİ STANDARTLARI
Koronavirüs sadece insanları hasta edip, öldürmüyor, ülkelerin ve insanların düzenini de altüst ediyor…
Kovid-19’dan sonra standartların nasıl değiştiğine dair üç çarpıcı örnek.
Cem Yılmaz, salı günü sosyal medyasından açıkladı:
“Üzüldüğüm bir haber. 31 Ekim 2021 tarihinde Londra’da gerçekleşmesi planlanan ‘CMYLMZ-Diamond Elite Platinum Plus’ gösterisi pandemi önlemleri kapsamında iptal edilmiştir.”
Aynı günün akşamında Beşiktaş’ın Ajax’la maçı vardı. Amsterdam’daki 54 bin 990 kişi kapasiteli Johan Cruyff Arena’nın tribünleri tıklım tıklımdı.
Çarşamba sabahı haber ajansı Reuters, United Airlines’in aşı yaptırmayan çalışanlarını işten çıkarma kararı aldığını dünyaya servis etti.
GÜNÜN SÖZÜ
“Bir kişiye karşı yapılmış haksızlık, bütün insanlığa karşı yapılmış haksızlık demektir.” (Emile Zola)