MİLLİYET – 3 NİSAN 2017 PAZARTESİ  –  ALİCE

Türk dizilerinin dünyada fırtına gibi estiğini gören format şirketi Endemol Shine, dizi işine ilk kez Türkiye’de girdi. Şirketin çektiği dizilerden sadece “Paramparça”, Türkiye’de iyi iş yaptı ve onlarca ülkeye satıldı.

Endemol Shine Türkiye, şirketin Ortadoğu CEO’suna bağlı. Birkaç ayda bir İstanbul’a gelen CEO, geçenlerde tüm ekiple bir toplantı yaptı. Ekibi kutlayan CEO, onlardan şöyle bir ricada bulundu:

“Bir de şu dizi sürelerini azaltsanız. Hindistan’dan geliyorum. Orada bile en fazla 60 dakika diziler.”

Türkiye’de yıllarca iş yapmalarına rağmen Endemol Shine Ortadoğu CEO’sunun bile çözemediği Türk dizi sektörünün şifrelerini bakalım Sony çözebilecek mi?

Sony Channel ile Türkiye pazarına giren Sony Pictures Television Nerworks Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart, Milliyet Pazar’dan Fırat Karadeniz’e şöyle bir açıklama yaptı:

“Her sene düzenlenen MIPCOM Fuarı’da Türk dizilerinin insanların aklını başından almasına şahit oluyoruz. Son beş senedir hiç değişmedi bu. Kanalımızın yapım ekibi, Türk dizilerinin şifrelerini çözmek için gerçekten sıkı çalışıyor.”

“Gümüş”ün Arap ülkelerinde açtığı yoldan diğer Türk dizilerinin gittiğinden bi haber Stewart ve ekibine, şimdiden hayırlı işler!

GANİ MÜJDE’NİN ‘NBR CNM’ KİTABI

Gani Müjde’nin yeni kitabı “Nbr Cnm” kitabını bir solukta okudum. Gani Müjde’nin, “Sevgili Ali. Seni güldürebilirsem tamamdır bu iş” notuyla imzalayıp gönderdiği eğlenceli bir kitap “Nbr Cnm”…

“Sensin entelektüel!” başlıklı bölümünde okuduğu tüm kitapları rafa kaldırdığını yazan Müjde, yeni favorilerini şöyle sıraladı:

“En favori şarkıcım, Ajdar Anık.

En beğendiğim sinema oyuncusu, Tecüvüzcü Coşkun.

En beğendiğim köşe yazarı, Rasim Ozan.

En beğendiğim TV programı, Bal reklamları.

En beğendiğim TV dizisi, ‘Kısmetim olur musun?’

Eğer bana bundan sonra, ‘Ne kadar entelektüel yazılarınız var?’ derseniz cevabım şimdiden hazır:

Sensin entelektüel!”

TÜRK – RUS İLİŞKİSİNE ENDESKLİ EVLİLİKLER

Antalya’da yüzde 95’i kadın olmak üzere 60 bin Rus yaşıyor. 40 bini Türk erkeklerle evli. 80 bin çocuk doğdu. Anavatanlarına giden Ruslar, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından geri döndü.”

Gülden Aydın’ın Hürriyet’teki haberinin spotu aynen böyleydi.

Suriye’de düşürülen savaş uçağı yüzünden Rusya ile aramız açılınca olanları  yaşayıp, gördük. Sizi bilemem, ama işin bu yönünden haberim yoktu.

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin, iki ülke vatandaşlarının evliliklerini bu denli etkilemiş olması bana tuhaf geldi.

Rus yetkililer, Türklerle evli vatandaşlarına, “Ya evliliğiniz, ya ülkeniz?” diye baskı mı yaptı ki, iki bin civarında Rus kadın, çocuklarını da alıp Rusya’ya döndü?

Haberde adı geçen Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı’nın kanaati şu:

“Krizin giderilmesiyle problemli evlilikler de düzeldi. Birbirimizin kıymetini anladık. Stres ve ekonomik krizin sarstığı evliliklerde terk eden eşler dönmeye başladı.”

Ya İrina Balcı’nın tespitinde bir hata var ya da Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiye endeksli evliliklerde.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta iki şeye güveniyorum. Biri aynaya baktığımda gördüğüme, diğeri yukarı baktığımda göremediğime. (Yunus Özyavuz)