MİLLİYET – 14 OCAK 2017 CUMARTESİ – ALİCE
TRT’nin 2014 yılında, “Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmak ve genç sinemacıların özgün projelerine imkân sağlamak için” başlattığı projenin bugün geldiği nokta süper.
İlk yıl 864 başvuru arasından seçilen 33 özgün senaryoyu 2015’te 40 milyon lira harcayarak çeken ve bunları 2016’da TRT Ev Sineması’nda ekrana getiren TRT’ye bu yıl şimdiye kadar yapılan başvuru sayısı 1.178…
20 Ocak mesai bitimine kadar sürecek başvurular. Bu süreçte başvuranlardan formata uygun senaryolar belirlenecek ve üç farklı uzman ekip tarafından değerlendirilecek. TRT Ev Sineması için “Olur” alacak senaryolar mayıs ayında açıklanacak.
TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in ilk harcı koyduğu proje, kanalın perşembe akşamları ekrana getirdiği “TRT Ev Sineması”na hizmet etmiyor sadece…
Genç sinemacılar için de müthiş bir fırsat TRT TV Filmleri projesi…
Özel kanallara iş yapan şirket ve yapımcılara bakın, hep aynı isimler…
Bir tane yeni şirket ve yapımcı yok aralarında…
Hal böyle olunca kendini nasıl yenileyecek sektör?
Bir de TRT’nin “Ev Sineması” kuşağında yayınlanan filmlerin jeneriklerine bakın; senaristlerinden yapımcısına, yönetmeninden oyuncusuna çoğu sektörde yeni isimler…
O nedenle TRT TV Filmleri projesi, Türk sinemasına yeni bir soluk getirirken, sinemada yeni bir kuşağın doğmasına da kapı araladı.
HABER KANALLARININ GÖZDESİ TATAROĞLU
“Son zamanlarda haber kanallarının en gözde tartışmacı konuğu kim?” sorusuna vereceğim tek yanıt var:
Elfin Tataroğlu.
CNN Türk, Habertürk, Halk TV gibi haber kanallarındaki siyasi odaklı tartışma programlarında sıkça görmek mümkün onu…
Tataroğlu’nun Türkçesi, diksiyonu, hitabet kabiliyeti, yayına çıkarken tercih ettiği canlı renkli kıyafetleri, taktığı fularları ve fiziğiyle ekrana ziyadesiyle yakıştığını belirtmeliyim.
Şirin Payzın’ın perşembe akşamki programının konuklarından biri de Tataroğlu’ydu. “Ne Oluyor?”da tartışılan konu; TBMM’de görüşmeleri süren Anayasa’da yapılacak değişikliklerdi.
“Ne Oluyor?”un tek kadın tartışmacısına söz geldiğinde CNN Türk’ün ekranında hep, Elfin Tataroğlu – Yönetim Bilimci yazdı.
Anayasa, “Yönetim Bilimci”nin uzmanlık alanı mı? Kısmen evet! Ancak “Ne Oluyor?”da dinlediğim Tataroğlu, yönetim bilimci bir akademisyen değil, CHP’yi temsilen oradaymış gibi konuşuyordu.
“Tataroğlu’nun CHP’deki görevi ne?” diye sorunca “Google Amca”ya, Facebook hesabı da çıktı karşıma…
CHP bayraklarının olduğu bir alanda insanlarla tokalaşırken çekilmiş bir fotoğrafın süslediği sayfada Tataroğlu, söyle tanıtıyor kendini: Öğretim Görevlisi. CHP Eski Parti Meclisi Üyesi. 2010-2012 CHP KK MYK Üyesi. 34. Kurultay Divan Yazman Üyesi.
Tataroğlu için ekranda sadece “Yönetim Bilimci” değil, Facebook sayfasında öne çıkardığı siyasi kimliği de yazılmalı. Aksi takdirde, “Akademisyenler de siyasetçi oldu” algısı oluyor seyircide.
GÜNÜN SÖZÜ
“Erkeğin, ‘Bilmiyorum, ne istersen onu yapalım’ diyeni değil, ‘Bizim için bir planım var!’ diyeni makbuldür.”