MİLLİYET CADDE – 8 OCAK 2017 PAZAR – ALİCE
Serap Korkmaz adlı 29 yaşındaki genç bir tasarımcı, Türk kültürünün vazgeçilmezi ince belli çay bardağına kattığı yorumla, dünyada markalaşma yolunda. Istituto Europeo di Design’da (IED) iç mimari tasarımı okuyan, Scuola Politecnica di Design’da (SPD) yüksek lisans yapan, katıldığı uluslararası yarışmalardan birçok ödül kazanan Serap Korkmaz’a Ekonomi Bakanlığı da destek çıktı.
Korkmaz, şimdiye kadar dünyanın önde gelen tasarım fuarlarına kendi imkanlarıyla katılıp, ürünlerini tanıtıyordu. Milano’dan sonra İstanbul’da da stüdyo açan Korkmaz’a bakanlığın fuarlara katılım konusunda destek vermesi söz konusu.
‘Survivor 2016’nın birincisi Avatar Atakan’ın da nişanlısı olan Korkmaz, Ayasofya’dan esinlenip ‘Sofia’ adını verdiği porselen çay setine, yurt dışında büyük talep olduğunu söyledi. Bir Arap şeyhinin fiyatı 478 euro olan çay setinden 300 takım aldığını açıklayan Korkmaz, “Milano’nun en ünlü restoranlarından biriyle de el sıkıştık. Dünyaca ünlü markaların olduğu caddenin en ünlü restoranı pek yakında müşterilerine benim tasarladığım porselen bardaklardan çay ikram edecek” dedi. Korkmaz, tasarımlarının Türkiye’deki ilk lansmanını önümüzdeki aylarda, bir hayır kurumu yararına düzenlenecek gecede yapacağını söyledi.
Kanallar arasında turlarken baktım TGRT Haber’in ekran yüzleri ve yapımcıları aynı masanın etrafında. Kumandayı bir kenara koyup moderatörlüğünü Gülden Kalecik Demirtaş’ın yaptığı programı izlemeye başladım. Bir süre önce Yücel Koç’un Genel Yayın Yönetmeni olduğu TGRT Haber’in ekran yüzlerini tanımak istedim.
Meltem Günay (Günden Sonra), Mustafa Aslaner (Sabah Sabah), Özlem Pala (Gün Biterken), Yaprak Hırka (Ekonominin Dili), Erhan Yılmaz (Gün Ortası), Beste Naz Köksal – Güven Adalı (Paradan Haber Ver) ve Mehmet Aydın’ın (Ana Haber Manşet – Sonra Ne Oldu?) 2017’den beklentilerini, hangisinin evli – çocuklu, kimin evlilik hazırlığında, kimin bekar olduğunu öğrendim.
Kanalın ekran yüzlerini bir masa etrafında toplayıp, onları kısmen de olsa seyirciye tanıtmak güzel bir fikir, ama uygulama için aynı şeyi söylemek zor. Çünkü, TV seyircileri, bu vesileyle o ekran yüzleriyle aidiyet kurar ve sonrasında onu görünce programını izler. Bunu yapmadığınızda o program kuru bir sohbet programından öteye gitmez. Programı hazırlayanlar keşke, TGRT Haber’in ekran yüzlerinin eşleri ve çocuklarıyla da görüntülerini çekip, yayınlasaydı.
MİNE BIÇAKÇI’NIN TEK KİŞİLİK ŞOVU
Oyuncu Mine Bıçakçı, ‘Deli mi ne?’ adlı tek kişilik bir oyun sergilemeye başladı. Genç oyuncunun Asmalı Sahne’de başladığı gösteri beğenilince BKM Mutfak’tan teklif aldı. Bıçakçı’yı BKM Mutfak’taki ilk gösterisinde izledim.
Afişinde, ‘Bir ucu battaniye gibi herkesi saran bir kız. Televizyonu, kapını kapat, sahnedeki kıza gel’ yazan Bıçakçı’nın tek kişilik gösterisi, kadın-erkek ilişkileri üzerine şahane bir komedi.
Metinlerini kendi yazdığı gösteride Bıçakçı’nın, aldatan erkeklerin ardından kızlara yaptırdığı ‘Toplu beddua seansı’ ve ‘Çiçek sulamaya giden erkekler’ için yaptığı şarkı süperdi. Annesi ve kız kardeşinin de izlediği gösteride Bıçakçı’nın, barbie bebeklerden etek yapması da sahneye çıkardığı bekar erkeklerle şovu da güzeldi.
LEVENT ÖZÇELİK’İN GÖZÜNDEN İSVEÇ
Gazeteci ve gezgin Levent Özçelik, ‘The Northy By Levent Özçelik Part One Sweden’ (Levent Özçelik’ten Kuzey Projesi – Bölüm 1 İsveç) adlı şahane bir kitap çıkardı. Instagram’dan takip ettiğim, çekip paylaştığı her fotoğrafı; kadrajı, ışığı ve kompozisyonu nedeniyle beğendiğim bir fotoğraf sanatçısı olan Özçelik’in bu yayında iki sayfaya serpiştirdiği fotoğraflar müthiş. Özçelik’in onlarca uçak yolculuğu ve otomobille kat ettiği 8 bin km. yol sonunda çektiği nefis İsveç manzaralarının yer aldığı İngilizce ve Türkçe kitabın fiyatı ise 75 TL.