MİLLİYET CADDE – 21 KASIM 2015 PAZAR  –  ALİCE

Bu yılın en iddialı dizilerinden ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’, Star TV’de başlayalı iki hafta oldu. Dizinin iki haftada aldığı reytingleri neyle mukayese etmek lazım?

Tabii ki projenin ilki ‘Muhteşem Yüzyıl’la.

TİMS’in çektiği dizinin ilk bölümü 5 Ocak 2011’de Show TV’de ekrana gelmişti.

Dizinin ekran macerası ‘Total’de aldığı 11.20 reytingle ‘Çocuklar Duymasın’ın ardından gün ikincisi, ‘AB’ kategorisinde ise 15.00 reytingle birinci olarak başlamıştı.

‘Muhteşem Yüzyıl’ın ekran macerası 11 Haziran 2014’te bitti.

‘Muhteşem Yüzyıl’ın ‘Final’ini o gece ekran karşısındaki 100 izleyiciden 26’sı izlemişti.

Dizi, ‘Total’de 9.5 reytingle gün birincisi olarak ekrana veda etmişti.

‘Muhteşem Yüzyıl’, sadece ‘Total’de değil diğer kategorilerde de gün birincisi olmuştu.

Dizinin yeni versiyonu ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk bölümü ise 12 Kasım 2015 tarihinde ekrana geldi.

İlk bölümünü o gece ekran karşısındaki 100 kişiden 14.6’sı izledi ve dizi, 5.88 reytingle ‘Total’de ikinci, ‘AB’de ise 8.80 reytingle birinci oldu.

Aradan onca yıl geçti, reyting evreni değişti, iki dizinin kaderi değişmedi!

İki dizinin – ilk bölüm reytingleri arasındaki farka rağmen – ekran serüvenlerinin ‘Total’de ikinci, ‘AB’de birinci başlamasını, isteyen ‘Tamamen tesadüf’e bağlayabilir, dileyen de ‘Muhteşem Yüzyıl’ın potansiyel izleyicisine…

Televizyonda bir yapımın ilk bölüm reytingi, o kanalın tanıtım birimine, sonraki haftaların reytingi ise projenin kendine fatura edilir.

Bu açıdan baktığımızda da şöyle bir tablo var ortada:

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’, ikinci hafta her kategoride az da olsa reyting kaybetti.

Bu reytinglerle ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ekran macerası uzun sürer mi?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in reyting kaybı sürerse işi zor, ama bu haliyle devam eder.

Çünkü dizi şimdiden birçok ülkeye satıldı.

Dış pazarda ‘Muhteşem Yüzyıl’dan daha çok ülkeye ön satışı yapılan ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in kazandıracağı dövizler, hem yapımcı Timur Savcı’yı, hem de yayıncı Star TV’yi ziyadesiyle memnun eder.

YARATICI ZEKADA ÜZERiMiZE YOK
Yıl 2011, yer Adana… Evinde 127 şişe sahte rakı, onlarca kaçak viski yakalanan kadın:“Biz satıcı değil, içiciyiz. Eşimin içmesi için evde bulunduruyorduk.”Yıl 2015, yer Antalya… Polisin evlerinde kurdukları imalathanede kaçak içki üretirken yakaladıklarının savunması daha da komikti:“Biz geniş bir aileyiz. Kendimiz içmek için üretiyoruz. Satmıyoruz.”Yıl 2015; Yer Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Gümüşdöven Köyü.

Jandarmanın evindeki bir çuval içinde Bizans, Selçuklu  ve Osmanlı dönemine ait

103 parça tarihi eser bulduğu kadının savunması da müthiş:

“Bunlar bana düğünümde takıldı.”

‘İçiciler’e inanıyorsunuz da, Gümüşdövenli kadının söylediklerine mi inanmıyorsunuz?

Aşk olsun! ‘Yurdum insanının masalları’, Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller’in ‘çıkın hesabı’nı getirdi aklıma. Çiller’in başbakanlığı döneminde mal varlığındaki artışı soruşturan TBMM Komisyonu’na anlattıkları dün gibi hafızamda. Çünkü, annesinden miras kalan ‘çıkın’daki 880 Cumhuriyet altını, 570 bin dolar ve 670 bin mark, Çiller’in, babasından miras 437 bin 900 lirayı 21 yılda 676 milyar 969 milyon liraya çıkartması da bizi şaşırtmıştı. Sade vatandaşından başbakanına, bu konularda acayip yaratıcı zekaya sahibiz valla!

İnanmazsanız Google’da arama yapın, bakın başka ne örnekler çıkacak karşınıza!

GÜLBEN’LE KAVGA EDiLMEZ!
Bu iddianın sahibi ben değilim, Gülben Ergen...‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da eşi ve sevgilisini birlikte idare eden mafya tiplemesiyle bu tür ilişkileri legalleştirdiği için Oktay Kaynarca’yla kapışan Gülben, şöyle yazdı Instagram’ında:“Benimle kavga etmek zordur. Geçmişte kaldı tüm kavgalarım. Sıyrılalı uzun zaman oldu.”Gülben, “Geçmişte kaldı” dediği kavgaları kiminle yapmıştı?Hülya Avşar’la…

Söz düellosundaki ihtisasını Hülya Avşar’la yapan Gülben’e, Oktay Kaynarca, biraz ‘hafif siklet’ geldi galiba!