12 MAYIS 2019 PAZAR  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Sunucu Tanem Sivar’la eşi Edham Dirvana’nın ‘Django’ ve ‘Pamuk’ adlı köpeklerini zehirleyen komşuları Kaan Ü.’ye karşı verdikleri iki yıllık hukuk mücadelesi, zaferle bitti. Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi, sanığa 1 yıl 7 ay 20 gün ceza verdi. Dirvana çiftinin avukatı Canset Yılmaz, kazandıkları hukuk zaferiyle ilgili şunları söyledi:  “Mahkeme, sanık lehine hiçbir takdir indirimi ve seçenek uygulamadı.
Kamu vicdanını rahatlatma ve suçta yetkin olan kişinin ıslahı için kararını verdi. Umarım bu emsal karar sonrası yasal düzenlemeler vicdana yönelik olur. Aslında bu kadarla da kalmamalıdır. Hayvanların mal olmadığı, verilen kararla, mevzuatla anlaşıldı.”
‘Adalet savaşçıları’    
Karardan sonra gözyaşlarına hakim olamayan Sivar ise duygularını şöyle dile getirdi:  “Adalet savaşçıları olarak mükemmel bir gün yaşıyoruz. İki yılın sonunda adalet yerini buldu. Bu çok önemli ve kıymetini bileceğimiz bir karardır. Türkiye’ye örnek olacak emsal karar çıktı. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan sosyal medya takipçileri, avukatlarımız, medya ve Marmaris halkına teşekkür ederim. Bu karar için çok mutluyuz, Django ve Pamuk huzurla uyusun. Tüm hayvanlar için artık çıkması gereken o kanun için aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz!”
Şayet üst mahkeme, Marmaris Asliye Ceza’nın verdiği bu cezayı bozmaz ve onarsa, TBMM’de bekleyen hayvanları ‘mal’ değil, ‘canlı’ sayan yasa çıkana kadar emsal sayılacak.

BEREN SAAT YİNE TARTIŞMA YARATTI

 

 

 

 

Beren Saat, Twitter’ın Türkiye gündemine en çok giren ünlülerden biri… Oyuncunun Kenan Doğulu’yla evliliğine dair çıkan her iddia ve, yaptığı her paylaşım, sosyal medyada en çok tartışılan konu.
Yine öyle oldu ama bu defa oyuncu, eşinin evliliklerine dair “Üçüncü şahısları ilgilendiren bir mevzu olduğunda bunu anons ederiz. İyiyiz, bir sorun yok, keyfimiz yerinde” sözleri yüzünden değil, yaptığı paylaşımla gündem oldu. Kenan Doğulu’nun açıklaması medyaya yansıdığı gün Saat, Instagramsayfasında, trafik kazasında ölen çocukluk aşkı Efe Güray’la fotoğrafını paylaştı. Oyuncu, genç yaşta ölen aşkının doğum gününü kalp ve öpücüklü paylaşımla Instagram’da kutladı, ama Twitter’da TT oldu. Kendi doğum gününde Güray’lı paylaşımıyla günlerce konuşulan Saat, ‘yurdum insanı’nı yine ikiye böldü. Oyuncunun yaptığını, eşinin hoşgörüsünü destekleyenler kadar, çifti eleştiri yağmuruna tutanlar da oldu.

ŞAMPİYONLAR FESTİVALİ’NDE MÜZİK GRUPLARI ŞOV YAPACAK 

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsoru Pepsi, her final maçı öncesi konser geleneğini sürdürmeye kararlı. Geçtiğimiz yıl Kiev’deki final maçı öncesinde, Dua Lipa’yı sahneye çıkaran Pepsi, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin açılış konseri için Grammy Ödüllü rock grubu Imagine Dragons’u seçti.
Geçtiğimiz sene İstanbul’da Türk hayranlarının karşısına çıkan rockçılar, 1 Haziran’da  Wanda Metropolitano Stadyumu’nu dolduracak futbolseverlere konser verecek. Yarı finalde Barcelona’yı eleyen Liverpool ile Ajax’ı son dakikada attığı golle kupa dışı bırakan Tottenham’ın, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak için yapacağı maç öncesindeki verecekleri konser için Imagine Dragons’un solisti Dan Reynold, şunları söyledi:
“En tutkulu taraftar gruplarının karşısında çalacağımız için büyük onur duyuyoruz. Madrid’de harika bir şov olacak.”
İki İngiliz takımının İspanya’daki final maçını izlemek için Madrid’e biraraya gelecek futbolseverler, Pepsi’nin düzenleyeceği etkinliklerde müziğe doyacak. Çünkü Madrid’de dört gün sürecek UEFA Şampiyonlar Festivali’nde, Dimitri Vegas&Like Mike ve Now United gibi ünlü müzik grupları da sahne alacak.

GÜNÜN SÖZÜ
“Seveceksen, yalnız kaldığında aklına geleni değil, hiç aklından çıkmayanı seveceksin.” (Can Yücel)