9 MAYIS 2019 PERŞEMBE  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Mario Puzo’nun romanından uyarlanan, Hollywood’un film yaptığı ‘Baba’ serisinin sinema tarihinin kült yapımları arasına girmesinin birçok sebebi var. Hollywood tarihinin en beğendiğim yapımına dair şimdiye kadar izlediklerim ve okuduklarım ışığında bence ‘Baba’yı efsane yapan asıl etken, yönetmen Francis Ford Coppola…

Stüdyo ortakları Michael Corleone rolü için Sylvester Stallone, Robert De Niro ve Arnold Schwarzenegger gibi oyuncuları istemesine rağmen Coppola, Al Pacino’da diretti. Yönetmen, önce Al Pacino’yu, sonra yapımcıları ikna etti. Benzer bir uğraşı da alkol bağımlılığı yüzünden yapımcıların ‘kara liste’sindeki Marlon Brando’yu Vito Corleone yapmak için verdi. Coppola’nın hayalindeki oyuncu kadrosu da ortaya kült bir film çıkardı.
Bu örneği niye mi verdim? Kıvanç Tatlıtuğ’u yıllarca dram, Murat Cemcir’i komedilerde izledik.
Komediden drama
Hal böyleyken Nuri Bilge Ceylan ve Yılmaz Erdoğan ne yaptı?
Ceylan, 3 saat 9 dakikalık ‘Ahlat Ağacı’ filmindeki önemli rollerden birini komedilerle yıldızı parlayan Murat Cemcir’e verdi. Oyuncu da, üstlendiği karakterin üstesinden geldi. Cemcir, projedeki İdris rolüyle Moskova’daki Uluslararası East  West Golden Arch Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçildi. ‘Ahlat Ağacı’ndaki performansı Cemcir’e, Sinema Yazarları Derneği’nden (SİYAD) sonra Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nden ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini kazandırdı. Oyuncunun aldığı üç ödül, filmde gösterdiği başarının mükafatı. Peki buna sebep olan kim?
Komedi dizi ve filmleriyle ün yapan Cemcir’deki yeteneğe güvenip, ona önemli bir rol verme cesaretini gösteren ve de istediği performansı alan Nuri Bilge Ceylan.
 İzleyenler beğendi
Yılmaz Erdoğan’ın son filmi ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’nı yeterince komik bulmayanlar bile oyuncunun hakkını teslim etti.
İzleyenlerin çoğu, Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı Saruhan tiplemesiyle müthiş performans sergilediğinde birleşti: “Erdoğan, Saruhan’a yeni maceralar yazıp, Tatlıtuğ’a tek başına komedi çekmeli.”
Sinemaseverlerin ilk komedi filmindeki performansını başarılı buldukları Tatlıtuğ’a ilk ödül geldi. 24’üncü Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Tatlıtuğ, ‘Komedi Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ seçildi.
Demek ki neymiş?
Bir oyuncudaki potansiyeli hissedip, onu açığa çıkarmak, her yönetmene nasip olmuyor!
Cemcir’e Ceylan, Tatlıtuğ’a Erdoğan ‘ters köşe yapma’ şansı verdi, onlar da bunu çok iyi değerlendirdi.

‘ERKENCİ KUŞ’A YAZ TATİLİ YOK 

Gold Film’in Star TV’ye ‘yaz dizisi’ olarak çektiği ‘Erkenci Kuş’un ekran yolculuğu 26 Haziran 2018’de başladı.
‘Yaz ekranı’nda yakaladığı reyting başarısı, projeyi yüksek sezona taşıdı. Kış sezonunda bazı haftalar yaşadığı küçük çaplı reyting kaybı ve gün değişikliğine rağmen ‘Erkenci Kuş’, Star TV ekranında 40 bölümü geride bıraktı.
Demet Özdemir ve çocuk izleyicilerinin son gözdesi Can Yaman’ın başrollerini paylaştığı yapım, ‘yaz ekranı’ndan önce ‘sezon finali’ yapacaktı. Yapımcı Faruk Turgut, ‘sezon finali’ni Kuzey Kıbrıs’ta çekmeyi planlıyordu. Ancak yapımcı ve yayıncı, projeyi ‘yaz tatili’ne çıkarmak yerine, yaz boyunca devam ettirmeye karar verdi. Böylece dizi ekibinin ‘tatil’ planları suya düşmüş oldu.

GÜNÜN SÖZÜ
“Anılar insanın vücudunu içten içe ısıtan şeylerdir, fakat aynı zamanda lime lime de edebilirler.” (Haruki Murakima)