12 Haziran 2022 Pazar  –  Milliyet  –  Alice

Tiktok fenomeni Mükremin Gezgin, Rihanna ile yarışa girdi ve ‘ben de hamileyim’ diyerek bir seri video çekti. Mükremin, doğum yaptım’ diyerek bir bebek ile fotoğrafını paylaşınca hakkında soruşturma açıldı. Sağlık Bakanlığı, bu mizansene alet olan tıp merkezini mühürledi. Birçok konuda olduğu gibi bunda da sosyal medya ikiye bölündü. Yine bilen bilmeyen fikir beyan etti.

Bergüzer Korel, Tiktok fenomenine tepki gösterdi, Hazal Kaya ise Mükremin’in hedef gösterilmesine itiraz etti.

Peki Korel gibi düşünenler mi yoksa Kaya mı haklı?

2.Sayfa’da bu konuyu değerlendiren uzman psikolog Yeşim Akıncı’nın söyledikleri önemli.

Küçük çocukların görüntü ve fotoğraflarının sosyal medyada ebeveynleri tarafından paylaşılmasının dahi ‘çocuk hakları ihlali’ olduğunu belirten Akıncı, iki oyuncudan hangisinin haklı olduğu konusunda ise şunları söyledi:

“İkisinin de haklı olduğu yerler var. Ben mesleki olarak bir yemin ettim kimseye yargılayıcı olmam, olamam, bir olayda herkese sağduyu ile empati yaparım, anlamaya çalışırım ve haddimi bilirim.

Annelik kadına verilmiş bir özelliktir ve annelik dalga geçilmeyecek kadar kutsaldır. Öte yandan bir insanı cinsel yönelimleri üzerinden hedef göstermek de yanlıştır. Uzun saçlı bir erkek önyargı ile algılanıp üstüne saldırsalar, ya da Mükremin’in başına bir iş gelirse, hedef gösterenler bu vebali nasıl taşıyacak?

Ne bir bebeğin sosyal medyada kullanılmasına, ne annelikle dalga geçilmesine, ne çocukların cinsel kimlik oluşumunda olumsuzluğuna izin verilmeli, ne de insanları cinsel yönelimleri nedeniyle hedef göstermemeli.”

O makaleyi yazdığına pişman mıdır şimdi?

Johnny Depp’in eski eşi Amber Heard hakkında açtığı tazminat davası çoktan bitti. Mahkeme Amber Heard’ü Johnny Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum ettikten sonra çıkan haberlere bakar mısınız?

‘Johnny Depp’in avukatı Camille Vasquez’in taliplileri arttı; Hollywood ve hukuk firmaları peşinde.’

‘Virginia’da görülen Johnny Depp ve Amber Heard davasına katılan bazı izleyiciler, salona girerken kendilerine verilen kağıt bileklikleri internette tanesi beş bin dolardan satışa çıkardı.’

‘Johnny Depp, TikTok’ta hesap açtı, oyuncunun bir günde takipçi sayısı 8 milyona ulaştı.’

‘TLC, Johnny Depp – Amber Heard davasını iki bölümlük belgesel yaptı.’

‘Uzmanlar, Amber Heard’ün Hollywood’a dönüşünün zor olacağı görüşünde.’

‘Avukatları Johnny Depp’in eski eşinin hakkındaki iddialarının yalan olduğunu ispat için açtığı davadan çıkan tazminattan feragat edebileceğini açıkladı.’

‘Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Kadın Hakları Elçisi’ Amber Heard, 2017’de tazminat alıp boşandığı Johnny Depp hakkında 2018 yılında Washington Post’ta o makaleyi yazmasa, bunların hiçbiri olmayacaktı.
Birçok ünlü kadının cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı başlattığı Ekim 2017’de sosyal medya sayesinde dünya çapında yayılan ‘Me Too’ hareketinin gazına gelerek yazdığı makale, ünlü oyuncuyu kariyerini bitirme noktasına getirdi.

Duruşmalarda ortaya çıkan zaafları yüzünden olsa gerek kadın haklarını savunanların bile yalnız bıraktığı Amber Heard, “Me Too” (Ben de) hareketinin parçası olduğu için ya da o makaleyi yazdığına bin pişman mıdır şimdi?

Değilse, hâlâ dersini almadı demek ki!

Amber Heard, deyim yerindeyse öfkeyle kalktı, zararla oturdu. Oyuncu eski eşinden intikam almak isterken maddi ve manevi olarak çok ağır bir bedel ödedi.

Aile boyu albüm

Fatih Kısaparmak, Instagram hesabından “10 yıllık hasretimiz bitiyor” diye duyurdu yeni albümünü…
Kısaparmak’ın “Üç ayrı stüdyoda yüksek tempoda sürüyor” dediği albümünde sanatçının 37 yıllık müzikal birikiminin yanı sıra şöyle de yenilikler var.

Şebnem – Fatih Kısaparmak çiftinin oğullarından Ozan, sanatçının albümüne gitarıyla katkı sağladı. Fatih Kısaparmak, yeni albümünde diğer oğlu Kaan’ın da iki bestesini okudu.

Kısaparmak “gerçek dostum” dediği çocuklarıyla müzik üretmenin büyük onur olduğunu vurguladı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve saygıdeğer değildir.” (Johann Wolfgang von Goethe)