6 Ocak 2022 Perşembe  –  Milliyet Cadde  –  Alice

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2021 Yıllık Veri Raporu’nu açıkladı. Buna göre 2021 yılında erkekler tarafından 280 kadın öldürüldü, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.
Kadınların 178’i evinde, 33’ü sokak ortasında, 12’si arazide, 10’u iş yerinde, dokuzu arabada, sekizi ıssız yerde, altısı otelde, ikisi apartman girişinde, ikisi parkta, biri kömürlükte, biri barakada, biri okul önünde, biri minibüste, biri evinin dışındaki tuvalette, biri avukatlık bürosunda, biri fabrikada, biri otoparkta, biri evinin önünde, biri sağlık ocağı bahçesinde öldürüldü. Erkek şiddetiyle hayatını kaybeden 100 kadından 64’ü son nefeslerini; en güvenli yer sandıkları yuvalarında, yani evlerinde verdi.
134’ü ateşli silahlarla, 93’ü kesici aletle, 31’i boğularak, sekizi darp edilerek, üçü yakılarak, ikisi yüksekten atılarak, dördü sert bir cisimle vurularak, üçü aracın altında kalarak, hayatını kaybetti. İki kadının hangi silahla öldürüldüğü tespit edilemedi.

Katilleri kimler?

Evli olduğu erkek: %44

Birlikte olduğu erkek: %13

Tanıdık: %9

Eski eşi: %8

Akraba: %6

Baba: %5

Eski sevgilisi: %5

Oğlu: %4

Tespit edilemeyen: %4

Kardeş: %2

Diğer: %1

Tanımıyor: %1

‘EŞKIYA’ EKİBİNDEN ŞUBATTA YENİ DİZİ

ATV ile yapım şirketi arasındaki ihtilaf yüzünden yedinci sezonunda seyircisiyle buluşamayan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisi hayranları; gözünüz aydın.
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisi ekibi, iki eksikle ekran yolculuğunu sürdürecek.
‘Eşkıya’da Hızır Çakırbeyli’yi oynayan Oktay Kaynarca, yapımcı ve oyuncu olarak ATV’ye yeni bir dizi çekecek, o yüzden kadroda yok.
‘EDHO’da Alpaslan Çakırbeyli rolündeki Yunus Emre Yıldırımer de yeni dizinin ekibinde olmayacak. Çünkü Yıldırımer de ATV’de yayınlanacak bir dizi için Koliba Film’le anlaştı.
BVB Yapım’la Blu TV, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın ekibiyle yeni bir dizi anlaşmasını, onlar başka projelere “Evet” dedikten sonra yaptı. O nedenle BVB, yeni dizide öyküyü ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da İlyas Çakırbeyli rolüne hayat veren Ozan Akbaba üstüne kuracak.
Dizinin adı henüz kesinleşmedi ama aldığım bilgilere dayanarak şunu yazayım.
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ekibinin internet televizyonu için çekeceği mafya dizisi eskisine oranla daha özgür ve daha sert olacak.
Yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz’ın yapacağı dizinin çekimleri Şubat’ta başlayacak ve aynı ay içinde yayında olacak.

RTÜK ÜYESİNE, TWITTER ŞOKU

Radyo ve Televizyonu Üst Kurulu’na (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı, ‘mavi tik’ (Hesabın onaylanması) talebini reddeden Twitter’a, Twitter’dan tepki gösterdi.
RTÜK’ün aldığı kararları, kurum resmi olarak kamuoyuna açıklamadan Twitter’dan duyurup, mevcut yönetim aleyhine kamuoyu oluşturmasıyla ünlü Taşçı, talebini reddeden Twitter’ı takipçilerine şöyle şikayet etti:

“Kimi paylaşımlarım yaklaşık 2 milyon etkileşim alırken, açıklamalarım ulusal ve uluslararası medyada yer bulurken, RTÜK’ün resmi web adresinde de kim olduğum açıkken @TwitterTurkiye @Twitter hesap onay talebimi reddetti. Hem de tüm kriterleri 1 saat içinde inceleyerek. Bravo!!!”
Twitter, RTÜK üyesinin ‘mavi tik’ talebini neden mi reddetti? İşte Twitter Türkiye’nin Taşçı’ya verdiği yanıt:
“Twitter hesabının onaylanması için gönderdiğin isteği inceledik. Sağlanan kanıt saygınlık kriterlerimize uymadığı için bu hesap şu anda onaylanmayacak. Sonuç olarak, istekle ilişkili hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Üç kişiye acı; cahiller arasındaki alime, zenginken fakir düşene, hatırlı iken itibarını kaybedene.” (Şeyh Edebali)