29 MAYIS 2021 CUMARTESİ  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Genç oyuncu Ece Hakim, üç sezon Zeyno Çakırbeyli’yi canlandırdığı ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’a veda ettiğinde 2017 yılının eylül ayıydı…
13 yıl oyunculuk yaparak üniversite eğitimi için para biriktiren oyuncu, Harvard Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü yüzde 100 burslu olarak kazanınca, senaryo gereği öldürülerek, dizinin kadrosundan çıkarıldı.

ALKIŞLAR HARVARD’I BİTİREN ECE HAKİM’EHakim, okumak için Harvard’a gitti, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ yoluna devam etti.
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ekrandaki altıncı sezonunu bitirmek üzereyken Ece Hakim, Harvard’ı bitirdi.
Mafya babası Hızır Çakırbeyli’nin kızı Zeyno’ya üç sezon hayat verdiği ‘EDHO’dan vurularak çıkarılan Hakim’in bitirme tezinin konusu şuydu:
“Kullandığımız dil, erkek egemen alanlarda çalışan kadınlara karşı sahip olduğumuz bilinçdışı inançları nasıl etkiler?”
Mezuniyetini, Harvard’ın merdivenlerinde başında kep, kucağında liseden en yakın arkadaşının hediye ettiği ayıcıkla fotoğrafını Instagram’dan paylaşarak duyuran oyuncuya tebrik yağdı.
Ece Hakim’i tebrik edenler arasında sadece Ozan Akbaba, Melissa-Yunus Emre Yıldırımer, Ceren Benderlioğlu, Sevil Akı Saner, Müjde Uzman, Sevinç Kıranlı, Yasemin Sakallıoğlu ve Onur Tan gibi ‘EDHO’ ekibi yoktu. Genç oyuncuyu eski rol arkadaşları Songül Öden, Feride Çetin ve Hasibe Eren gibi sanatçılar da tebrik etti.
Türkiye’de birçok insan, ‘EDHO’ gibi bir dizide oynamanın hayalini kurarken Hakim’in eğitimi tercih etmesi, Harvard gibi dünyanın en önemli üniversitesine girmesi ve bitirmesi, şapka çıkarılacak bir eylem ve başarı.
Alkışlar Ece Hakim’e…

‘AYPERA’YA GEREK YOK, ROBOT GİBİ OYUNCU ÇOK’

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği tasarım projelerinden biri de Mint Tasarım Merkezi’nin geliştirdiği, Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu Aypera…
Senarist ve yapımcı Birol Güven, Mint Yapım’ın filmini yapacağı ‘Aypera’ projesini Twitter’dan şöyle duyurdu:
“Ayperi, şu an harıl harıl ilk uzun metrajlı filmi için çalışıyor. Dün yorucu bir gündü, kostüm provası yaptı. Bu arada Aypera yalnız değil. Türkiye’de başka dijital insanlar da var. Hatta bazıları Ayperi’den önce tasarlanmış, ama Türkiye’nin ilk dijital oyuncusu Aypera.”
Takipçilerinden biri Güven’e bazı oyuncuların yeteneklerine gönderme yapan şöyle bir yorum yazdı:
“Robot falan teknolojisiyle niye uğraşıyorsunuz boşuna? Son dönem manken oyunculardan birini seçseydiniz robot gibi oynuyorlar zaten.”

ALKIŞLAR HARVARD’I BİTİREN ECE HAKİM’E

SPOR SPİKERLERİNİN DESİBELİ ÖLÇÜLMELİ

Herkesin istediği takımı tutma hakkı var da, maç anlatan spikerlerin yok mu?
Elbette ki var…
Spor spikerlerinin de taraftarlık hakkı var, ama Süper Lig’de tuttukları takımların maçlarını anlatırken tarafsız olmaları da şart.
Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında şampiyonluk için kıyasıya bir rekabetin yaşandığı bu sezondaki maçlarda defalarca tanık olduk spikerlerin iki Türk takımı arasındaki karşılaşmayı anlatırken adil olmadıklarına.
Bilhassa üç büyükler rakiplerin ceza sahasına girdiğinde, şut veya gol attığında sesleri 150 desibel çıkan BeinSport spikerleri, rakip takımların oyuncuları fileleri havalandırdığındaki 50 desibeli bile bulmuyor “Gol” demeleri.
BeinSport spikerleri farkında olmayabilir yaptıkları haksızlığın. Üç büyüklerden birinin rakipleriyle yaptığı maçlardan birini izleyip, kendi seslerinin desibellerini ölçünce, farkına varırlar yaptıkları yanlışın.

GÜNÜN SÖZÜ

“Kadınlar görünüşle ilgilenmezler, en azından iyi kadınlar.” (Oscar Wilde)