17 Eylül 2023 Pazar  –  Milliyet  –  Alice

‘Alice’yi takip edenler bilir, başarılı insanların öykülerini okumak ve yazmaktan keyif alırım.

‘Sıfırdan zirveye bir kadının başarı öyküsü’nün kitabı ‘Zorla Güzellik Olur’u da aynı amaçla alıp, okudum. Kitapta kendi serüvenini anlatan Neslim Güngen, Galataport D&R’daki tanıtımını bitirdiğinde ‘Zorla Güzellik Olur’u çoktan yarılamıştım.

Kitabın 21’inci sayfasında şöyle bir bölüm vardı:

“2014 yılında ilk şubeyi açtığımda güzellik sektöründe bugün olduğum yere gelip, gelemeyeceğimi bilmiyordum. Neslim Güngen, tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim olmalıydı. Kendi markamı kurma yolculuğumda bugün 88 şube sayısına ulaşmış bulunuyorum. Belki de siz bu kitabı okuyana kadar 100 şubeye ulaşacağım.”

Bir başarı öyküsü ‘Zorla Güzellik Olur’

Bunu not edip, sordum Güngen’e, “Bugün itibarı ile şube sayınız kaç oldu?” diye…

Güngen, “129” dedi… Bir yılda 41 şube; müthiş bir başarı… Üstelik Güngen, birçok işyerinin kapandığı pandemi sürecinde yaptı büyüme patlamasını…

İnsanların evlerine kapandığı salgın sürecine altı şubeyle giren Güngen, 2022’nin ikinci yarısında şube sayısını 81’e çıkaracak kadar işine tutkuyla bağlı bir iş insanı…

13 yaşında çalışmaya başlayan, sıfırdan başladığı güzellik sektöründe kendi markasını yaratıp, dokuz yılda 129 şubeye ulaşan üç çocuk annesi Neslim Güngen, yakında başka bir alanda da markalaşmak için adım atacak.

‘Zorla Güzellik Olur’ kitabının satış fiyatı 100 lira…

17 yaşında aile baskısıyla evlendirilen, 19’unda çocuk yaşında anne olan, 22’sinde eşinden boşanan bir kadının; çok çalışma, azim ve “Çaresi yok” denilen vücuttaki çatlaklara son veren cihazı Türkiye’ye getirmesiyle kaderinin nasıl değiştiğini öğrenmek için çok değil bu para…

Belgrad Ormanı’nda ‘Orman Banyosu’

Bir başarı öyküsü ‘Zorla Güzellik Olur’

Japon hükümetinin 1982 yılında ortaya attığı ‘Shinrin-yoku’ kavramının Türkçe karşılığı olan ‘Orman Banyosu’yla nihayet tanıştım.

Doğanın iyileştirici gücünü açığa çıkaran ‘Orman Banyosu’nu deneyimlemek için Haver Pharma’nın İlker Çağlayan rehberliğinde Belgrad Ormanı’nda düzenlediği etkinliğe katıldım. ‘Orman Banyosu’ hakkında düne kadar kulak aşinalığı dışında pek bilgim yoktu, ama artık var… Sağlıklı yaşam konusunda Japonlar’ın ortaya attığı her yenilik gibi mindfull yürüyüşü, beş duyu egzersizi, beden tarama, topraklanma çalışması ve zihnindeki her şeyi unutup kendini dinlemesi sağlık için önemli… Etkinliğin finalinde Prof. Dr. Uğur Batı ile ‘Mandıra Filozofu’ Müfit Can Saçıntı’nın anlattıkları da günümüze ayrı bir renk kattı…

Üsküdar Belediyesi’nden 5. Nevmekan Kandilli’ye  

Bir başarı öyküsü ‘Zorla Güzellik Olur’

Üsküdar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millet Kütüphanesi’ ve ‘Millet Kahvesi’ projelerini sahiplenip, başarıyla uygulayarak bu alanda ‘Nevmekan’ markasını yarattı.

Nevmekan Bağlarbaşı, Nevmekan Sahil, Nevmekan Selimiye ve Nevmekan Kuzguncuk’tan sonra metruk durumdaki 130 yıllık David Glavany Köşkü’nü 18 ayda restore edip, Nevmekan Kandilli yapan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, Nevmekanlar’ın insanların çay, kahve içerek kitap okuduğu, yemek yediği popüler yerler haline geldiğini söyledi.

Türkmen, Kandilli’nin sırtlarındaki Nevmekan Kandilli’ye insanların kolay gidip gelmesi için Üsküdar’dan 24 saat rink seferi yapacak otobüs, Kandilli Durağı ile tesis arasında düzenli ulaşımı sağlayacak minibüs tahsis ettiklerini söyledi. Türkmen, “İnsanların buraya ayağı alışana kadar bu servis hizmeti ücretsiz olacak” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Ne çok üzdünüz, yüzü güzel insanlar için gönlü güzel insanları…” (Şemsi Tebrizi)