12 HAZİRAN 2018 SALI – MİLLİYET CADDE – ALİCE
Yılmaz Erdoğan’ın ‘Bacım’ başlıklı yazısından:
“Bünyemin, kalbimin her yerinde parmak izi var onun…
…Hepimizin hayatına bir yerinden temas etmiş ve etmekte olan, hayatımızın pek çok anını, olduğundan daha güzel yapan, işinin işçisi büyük bir sanatçı.”
Ata Demirer’in ‘Demet Abla’ adlı makalesinden iki cümle:
“Ağlarsa anam ağlar bir de Demet Abla ağlar.”
“Öyle gizli bir şefkat barındırır ki içinde, sevdiklerine her an verilmeye hazır bir hazine!”
Çağan Irmak, ‘Her iklimin kadını’ başlıklı yazısında oyuncuyu şöyle tanımladı:
“Demet, ülkemde yaşayan tüm kadınların, her coğrafyadan, her iklimden tiplemelerinin ve karakterlerinin tek bir vücutta var olmuş hali adeta…”
Altan Erkekli, ‘Gerçek bir aktrist’ başlıklı yazısını, “Demet, tam olarak aktristin sözlük anlamının karşılığı aslında… Bu sözcüğün içini dolduracak bir başarıya ve kariyere sahip” cümleleriyle noktaladı.
Sermiyan Midyat ise, “Vücuduyla şive yapabilen tek oyuncu” diye anlattığı Akbağ için, “Oyunculuğun ötesinde de, başka türlü bir kalbi, merhameti, vicdanı ve empati kabiliyeti olan koca yürekli bir kadın. Bir abla, bir kardeştir o” diye yazdı.
GENÇLERİN ÜZEN KARNESİ
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde pazarlama iletişimi, reklam ve dijital pazarlama dersleri veren Dr. Fatoş Karahasan’ın ‘Açılın Gençler Geliyor’ kitabında günümüz gençlerine dair verileri, Özyeğin Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü, MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Erhan Erkut’un depresyonunu derinleştirmiş…
Nereden mi biliyorum bunu? Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımdan… Peki neydi Prof. Dr. Erhan Erkut’un, Karahasan’ın kitabında okuyup, paylaştığı üzücü tablo? İşte Erkut’un üzülerek paylaştığı gerçekler:
“Gençlerin yüzde 55’i eğitim aldığı alanda çalışmak istemiyor, yüzde 89’u yabancı dil bilmiyor, yüzde 72’si okul kütüphanesini kullanmıyor, yüzde 27’si çalışmayı düşünmüyor, yüzde 88’i spor yapmıyor, yüzde 83’ü cinsel eğitim almamış, yüzde 95’inin pasaportu yok, yüzde 98’i ise, STK üyesi değil.”
SÜHEYL ATAY’IN SON KEŞFİ DERYA YILDIRIM
Süheyl Atay, yıllardır arkadaşım. Birlikte haftalar geçirip, ‘Tarkan’ kitabını yazmıştık. Asıl mesleği avukatlık, ama genç şarkıcı keşfetme konusunda da mahirdir. Birlikte yolculuğa çıktığı yetenekleri de ilk benimle paylaşır. Derya Yıldırım ismini de ilk ondan duydum.
Süheyl’in, “Sadece Türkiye’de değil dünyada da yürüyeceğiz onunla” demesinin üzerinden çok geçmeden Yıldırım’ın Fransa’daki bir güzellik yarışmasından fotoğraflarını ve Ozan Çolakoğlu’yla Instagram paylaşımını görünce aradım. Yaşadığı Strasbourg’da mimarlık okuyan Yıldırım’ın İngilizce, Fransızca ve Türkçe şarkılar yazdığını anlatan Atay, şunları söyledi:
“Çolakoğlu’yla İngilizce bir şarkı hazırlığı içindeyken, Derya arayıp, ‘Süheyl Abi, bölgesel bir güzellik yarışması var Bas-Rhin’de. Seçilirsem Fransa Güzellik Yarışması’na gideceğim, ne dersin?’ dedi. ‘Bir ay var önünde, boş vakit değerlendirmek ise amacın, katıl tabii’ diye esprili bir yanıt verdim. Katıldı ve birinci oldu. Miss Prestige National’de (Fransa) yarışacak 14 Ekim’de.”
Haydi hayırlısı… Güzelliği Fransa’dan tescilli şarkıcımız yoktu, galiba o da olacak gibi…
GÜNÜN SÖZÜ
Evladım, bu ülkede sağcı, solcu, ilerici ve gerici yoktur. Namuslular ve namussuzlar vardır. Siz namuslulardan olunuz. Göreceksiniz, çok kalabalık olacaksınız. (Cemil Meriç)