18 Aralık 2022 Pazar – Milliyet – Alice
2017’de çıkardığı “Sen Olsan Bari”yle yıldızı parlayan Aleyna Tilki, beş yıldır müzik dünyasında.
Şarkıcı bu süreçte en çok eleştiriyi meslektaşlarından aldı. Kimi şarkıcının kliplerinde ve sahnede yarı çıplak olmasını eleştirdi, kimi iddialı söylemlerine tepki gösterdi, kimi -Selçuk Ural ve Umut Akyürek gibi- Aleyna Tilki’nin bir proje olduğunu söyledi. Aleyna Tilki’yi tefe koyan son ünlü Güllü oldu, TV8’deki “2. Sayfa”da 22 yaşındaki şarkıcı için şunları söyledi:
“Aleyna Tilki dediğin zaman benim tepe tüylerim dikiliyor. Aleyna Tilki’yi sevmiyorum. Sanat olarak da yapı olarak da sevmiyorum, bir kere arabesk okuyamadığı için hiç sevmiyorum. Kişilik olarak kızı tanımam ama bana göre Aleyna Tilki balon, gerçekten balon.
Güllü, bu sözleri 11 Aralık’ta söyledi. Şarkıcı, Güllü’nün dediği gibi beş yıl değil, sadece dört gün sonra şu açıklamayı yaptı:
“Son zamanlarda geçirdiğim zor zamanlardan dolayı ses tellerim yırtılmış. Bir süre şarkı söyleyemeyeceğim.”
Aleyna Tilki’nin “balon” veya “proje” olduğunu düşünenler; fırsat bu fırsat. Madem o kadar kolay, hazır Aleyna Tilki yokken müzik dünyasına onun gibi ‘balon’ veya ‘proje’ star kazandırın.
Elon Musk, Twitter’ın müşteri temsilcisi gibi
44 milyar dolar verip Twitter’ı alan Elon Musk, vadettiklerinin bir kısmını hayata geçirdi, diğerleri havada kaldı. Twitter kullanıcıları yeni patron sayesinde diğer sosyal medya mecralarında olmayan bir hizmete kavuştu.
Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarında bir sorun yaşadığınızda ulaşıp derdinizi anlatacağınız bir muhatap yok karşınızda.
Başıma geldi de oradan biliyorum.
Instagram 4 Aralık’tan itibaren yaptığım paylaşımları ‘Topluluk kurallarına aykırı’ gerekçesiyle kaldırmaya başladı. İtiraz edebileceğiniz tek mecra, hesabınızdaki ‘Değerlendirme iste’ butonu. Defalarca itiraz ettim, Instagram ve Meta’yı etiketleyerek Twitter’da yazdım, kapı duvar.
‘Sosyal medya uzmanıyım’ diyen birkaç tanıdıktan yardım istedim, hiçbiri, değil sorunu çözmek, Instagram’ın bu kararı hangi paylaşımım veya şikâyet üzerine aldığını bile öğrenemedi. Eşimin tavsiyesiyle başvurduğum sosyal medya uzmanı Mesut Çelik, birkaç günde sebebi öğrendi.
Meğer story’de linkini verdiğim internet sitesinde virüs varmış, Instagram bu yüzden hesabımı korumaya almış.
Mesut Çelik, sorunu çözdü, eskisi gibi paylaşım yapmaya başladım ama Instagram’dan hâlâ başvurularıma yanıt gelmedi.
Twitter’da ise Elon Musk, patron değil de sanki 7/24 işbaşındaki müşteri temsilcisi gibi.
Twitter’la sorunu olan her abone, Elon Musk’ı etiketleyip bir tweet atınca bizzat patrona ulaşıp sonuç alabiliyor.
Elon Musk, Twitter’da yapacağı değişiklikleri bazen bizzat kendi belirliyor, bazen de yaptığı anketin sonuçlarına göre hareket edip, verdiği karardan geri adım atabiliyor.
İş insanı, düne kadar Twitter’ı yönetenlerin aldıkları yanlış kararları açıklamaktan da çekinmiyor.
Elon Musk, bu şeffaf yönetimiyle takdir edilirken, iptal ettiği kurallar yerine Twitter’da her şeye tek başına karar veriyor olması eleştiriliyor.
Forbes’a göre serveti 174 milyar dolar olan Elon Musk’ın patronluğu bir yana bırakıp Twitter’ın çağrı merkezi elemanı veya müşteri temsilcisi gibi çalışmaya ne kadar devam edeceğini merak ediyorum.
GÜNÜN SÖZÜ
“Düşmanının bilmesini istemediğin şeyi dostuna söyleme.” (Arthur Schopenhauer)