1 NİSAN 2021 PERŞEMBE  –  MİLLİYET CADDE  –  ALİCE

Sharon Stone’un ‘The Beauty of Living Twice’ adlı otobiyografi kitabından şu ana kadar medyaya yansıyan iki çarpıcı olay anı var.

Bunlardan biri oyuncunun ablasıyla birlikte büyükbabalarının tacizine uğradıklarına dair itiraf. Stone kitabında, “Büyükannem bizi odaya kilitler, büyükbabam da taciz ederdi” diye yazdı.

Bir insan, çocukken yaşadığı bu iğrenç olayı 63 yaşına kadar niye gizler? Bu, ancak işin uzmanlarının açıklayacağı bir durum.

SHARON STONE’UN KİTABI VE İTİRAFLARI

10-12 yaşlarındaki iki kız çocuğunun, büyükbabalarının ölüm haberini aldıktan sonra tabuttaki cesedine dokunarak canlı mı, ölü mü diye test etmesine yol açacak bir travmanın onlarda nasıl psikolojik etkiler bırakacağı, işin uzmanlarının bileceği bir konu.

Oyuncunun 2001 yılında cerrahının kendisinden izin almadan göğüslerini büyüttüğünü açıklaması bana bir doktor mağdurunun çığlığı değil de, kitabının ilgi çekmesi ve çok satması için kurnaz bir hamle gibi geldi.

Oyuncu kitabında bu olayı nasıl anlattı?

Göğüs bölgesindeki iyi huylu tümörlerin temizlendiği ameliyattan çıkınca göğüslerinin büyüdüğünü fark edince sebebini sorduğu doktorunun, “Daha büyük göğüslerle daha iyi görüneceksin” dediğini yazdı ve ekledi:

“Sargılarım çıktığında tam bir fincan boyutu kadar daha büyük göğüslere sahip olduğumu fark ettim. Doktor vücudumu benim bilgim ve onayım olmadan değiştirmişti.”

Hollywood yıldızının o zaman bunu mesele edip, medyanın gündemine ve yargıya taşımayıp, 20 yıl sonra kitabında açıklaması normalse, demek ki tuhaflık bende…

ORTAK NOKTALARI SEZEN AKSU ŞARKILARI

Işıl Yücesoy ve Erol Evgin, müzik dünyasının sadece başarılı değil; aynı zamanda iki saygın ismi… İki sanatçıyı yazı konusu yapmamın sebebi, çıkardıkları yeni albümlerinin ortak paydası…

Evgin, ‘Sevdiklerim’ adlı eserinde sanatçı dostlarının sevdiği şarkılarını bir araya getirdi. Piyanist ve aranjör Firuz İsmailov’un akustik sound’la yönettiği Erol Evgin Orkestrası’nın çalıp Evgin’in söylediği parçaların sahipleri kimler?

Usta sanatçı, albüm kartonetinde onlar için, “Bu kıymetli eserleri yaratan; başta sevgili dostlarım Sezen Aksu, Sıla, Murat Evgin, Fatih Ahıskalı, Şemi Diriker, Cenk Taşkan, Mehmet Teoman, Can Temiz ve Dr. Selma Çuhacı olmak üzere…” diye yazdı.

SHARON STONE’UN KİTABI VE İTİRAFLARI

Sözlerini Çuhacı’nın yazdığı, kendisinin bestelediği ‘Vedasız Aşklar’ı ilk kez okuduğu Evgin’in ‘Sevdiklerim’ adlı dokuz şarkılık albümünden Aksu’dan üç eser var: ‘Yazık’, ‘Kaybolan Yıllar’ ve ‘El Gibi’…

Işıl Yücesoy’un 10 şarkılık albümünün adı, ‘Sezen Aksu Sokağı’.

Onun Aksu parçalarını söylediği ‘Sezen Aksu Sokağı’ adlı YouTube projesi, sevenlerinin yoğun isteğiyle albüme dönüştü. Ossi Müzik’ten çıkan eserde Yücesoy’un yorumladığı Sezen şarkıları şunlar:

‘Kaybolan Yıllar’, ‘Şarkı Söylemek Lazım’, ‘Tükeneceğiz’, ‘Ateş Böceği’, ‘Sarı Odalar’, ‘Perişanım Şimdi’, ‘Dört Günlük Bir Şey’, ‘Kaç Yıl Geçti Aradan’, ‘Büklüm Büklüm’, ‘Biliyorsun’.

70 YILLIK GAZETECİ SAMİ KOHEN’İN ANILARI

Dünyayı bilemem, ama Türkiye’de başka örneği yok Sami (Kohen) Abi’nin… Sami Kohen,
70 yıldır gazeteci ve bunun 67 yılını Milliyet’te geçirdi… Medyanın geldiği noktada bundan böyle kimsenin kıramayacağı bir rekor bu…

Kohen hakkındaki ilk kitabı Milliyet’te birlikte çalıştıkları Özer Yelçe yazmıştı.

2011’de vefat eden Özer Yelçe’nin 2007’de yazdığı ‘Sami Kohen Dünyanın Yazısı’ adlı eserinden 14 yıl sonra Sami Abi’yi anlatan bir kitap daha beğeniye sunuldu.

Libra’dan çıkan ‘Sami Kohen Anlatıyor Ver Elini Dünya-70 Yıllık Gazetecilik Serüveni’ adlı eserin kapağında ‘Söyleşi ve Yayına Hazırlayan’ olarak Nihal Boztekin’in imzası var.

Kohen’in çocukluğundan bugüne özel ve meslek hayatını anlattığı kitap, bir anlamda Türk basını, Türk siyasi hayatı ve Türkiye’nin dünyayla ilişkilerinin de tarihi…

GÜNÜN SÖZÜ

“Bu devirde duyguları olan birinin iyi olabilmesi mümkün mü?” (Lev Tolstoy)