3 Mart 2022 Perşembe – Milliyet Cadde – Alice
İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü, yakınlarının sevenlerinden dua istediği haberlerinin çıktığı gün, Instagram’ından paylaştığı fotoğrafının altına şunu yazdı:
“Tüm zamansızlıkları içinde sevginin. (27 Şubat 2022)”
Sanatçının bu paylaşımına yorum yağdı. Sanatçılar Nilüfer ve Nazan Öncel ile yüzlerce hayranı İlhan İrem’e geçmiş olsun dileklerini iletti, şifa diledi, kimileri de şarkıcıya dair düşüncelerini, anılarını dile getirdi.
Teoman ise İlhan İrem’le ilgili anısını Twitter’dan yazdı. İşte Teoman’ın ‘Sene #1989’ başlığıyla yazdığı tweetler:
“İlhan İrem, genç rock’çılara kol kanat geriyor. Bir proje oluşturmuş, grupları çağırıyor ve bizleri bir albümde toplayacağını söylüyor. Çok içten biri. Güven Erkin Erkal, onun yardımcısı olarak, en az bizler kadar tıfıl o zamanlar.
Stüdyoda da Aykut Gürel her şeyi organize edip, bizim gibi kayıt konusunda zırcahil çocukları yönetiyor. Sayelerinde ‘Mirage’ın ilk profesyonel kaydını yapıyoruz, gitaristimiz Tanju’nun (Tanju Eren) ‘Winds of Change’ adlı şarkısı. (Scorpions’ın yine o grup aynı adlı eserinden yıllar önce.)
İlhan İrem albümün ismini, bizim şarkının ismi olarak teklif ediyor. Bu albüme çok uyduğunu söylüyor. Gruplar arası toplantıda, başka gruplardan birileri, ‘Hayır, bizim şarkının ismi de güzel’ falan diyorlar.
Biraz sonra İlhan İrem beni çağırıyor yanına, kulağıma, ‘Ben albümün ismini ‘Değişim Rüzgârları’ koyacağım, ama kimseye söyleme’ diyor.
EUROVISION BİRİNCİSİ TÜRKİYE’DE MÜLTECİ
Rus ordusunun, Ukrayna’ya saldırısının ardından çocuklarını kurtarmak için eşini, evini ve ülkesini terk edip, mülteci konumuna düşen kadınlardan biri Eurovision 2016 birincisi Kırımlı Tatar sanatçı Jamala.
İki çocuğunu alarak zorlu bir yolculuğun ardından geldiği İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında anlattıkları, Putin’in aldığı bir kararla milyonlarca insanın hayatını nasıl kararttığının kanıtı.
Şarkıcı, Rus ordusu Kiev’i bombalamaya başlayınca çocuklarını alıp, sığınağa indiğini, 26 Şubat’ta güvenli sandığı Ternopil şehrine geçtiğini, orada da sabah 6.00’da bomba sesleriyle uyanınca eşini, evini, şehrini ve ülkesini terk etmek zorunda kaldığını anlattı.
Kırım Tatarları gibi büyük annesinin 1944’te ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen şarkıcı, 21’inci yüzyılda aynı kaderi yaşayıp, “Türkiye’ye mülteci olarak geleceğim hiç aklıma gelmezdi” dedi.
EFSANELER VE SİMGELERİ
Trabzonspor’un altı şampiyonluğunu gören ve yaşayan kuşaktanım. Üstelik Trabzonspor’un 1984 yılındaki son şampiyonluk posterlerinden birinde ben de varım. Çünkü karşılaşmayı sahada takip eden muhabirlerden biriydim. Maç sonunda Trabzonspor şampiyon olunca, futbolcuların attıkları tur sonunda muhabirlerle çektirdikleri hatıra fotoğraflarından birini Karadeniz Gazetesi poster olarak verdi. Şampiyonluk posterinde yer alan Trabzonlu bir gazeteci olarak Abdullah Avcı’nın takımı henüz lider bile değilken şapka takmasını önemsedim. Abdullah Avcı’nın Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer gibi kulübün efsane hocaları arasına girmeyi hedeflediğini anladım.
Gelinen noktada Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor.
Trabzonspor Kulübü, her yılın 61’inci gününü ‘Dünya Kasketliler Günü’ ilan etti. Abdullah Avcı sayesinde oldu bunlar.
Kulüpler için efsaneleri kadar simgeleri de önemlidir.
Kasket yalnız bir aksesuar değil, bir duruşun simgesidir ve yeri başımızın üstüdür.
Avcı’nın, Özyazıcı’yla başlayıp Sümer’le devam eden kasketi henüz Trabzonspor’un efsanelerinden biri olmadan camiaya yeniden hatırlatması takdir edilecek bir başarıdır.
GÜNÜN SÖZÜ
“Zeka, güzellikten daha uzun ömürlüdür.” (Oscar Wilde)