MİLLİYET – 8 OCAK 2016 CUMA  –  ALİCE

Star TV'de yayınlanan Big Brother Türkiye'de İdil, arkadaşı Emrah'ı böyle motive etti!
 Big Brother Türkiye’de İdil, arkadaşı Emrah’ı böyle motive etti!

Bıkmadan, usanmadan yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim; Türkiye’de kadına şiddeti önlemek için cezaları ağırlaştırmak yetmez, zihniyet devrimi şart diye…
İşte size çarpıcı bir örnek: Star TV’de yayınlanan Big Brother Türkiye adlı bir yarışma var. İlk bölümünü izledim, beğenmedim. Bunu da bu sütunlarda dile getirdim. Yarışmayı takip etmediğim için gazeteci Serhat Ayan, Facebook’ta bahsetmese haberim olmayacaktı “Big Brother”da yaşanan gariplikten!

İdil, Bu Tarz Benim'in ikinci sezonunda yarışmacıydı, şimdi Big Brother Türkiye'de.
İdil, Bu Tarz Benim’de yarışmacıydı, şimdi Big Brother Türkiye’de.

5 Ocak Salı akşamı ekrana gelen bölümde, yarışmacıların yumruklarını konuşturup eve alışveriş için para topladıkları sahneler yayınlandı. Kızlardan sonra boks makinesine üç kez yumruk vurma sırası Emrah adlı yarışmacıdaydı.

TV izleyicilerinin “Bu Tarz Benim”in 2’nci sezonundan tanıyacağı İdil Naz Kaluç adlı yarışmacı, arkadaşı Emrah’ı şu sözlerle motive etti:

“Emrah, düşün kız arkadaşın, arkadaşlarının yanına mini etekle gelmiş. Yapıştır bir tane… Hem de beş erkek arkadaşının yanına…”

Bu motivasyonla Emrah ilk yumruğunu çaktı ve eve 421 lira kazandırdı.

İdil'e mini ve dekolte serbest, ama Emrah'ın kız arkadaşına değil!
Mini veya dekolte İdil Hanım’a serbest, ama muhafazakar Emrah’ın kız arkadaşına değil!

İdil, gaz vermeye devam etti: “Giymiş mini eteği, üstüne de mini tişört yani…”

Ardından Rezan, “Başkalarıyla flört ediyor” dedi. Emrah bu kez 529 lira kazandıran rekor bir vuruş yaptı. Evdeki diğer erkekler de İdil ve Rezan’ın yaptıklarını gururla anlattı kameralara: “Sağlam gaza getirdik Emrah’ı.”

Allah bildiği gibi yapsın sizi e mi? Her yıl yüzlerce kadının erkek şiddetiyle hayatını kaybettiği, binlercesinin hayatının zindana döndüğü ülkede boks makinesine yumruk atacak muhafazakâr Emrah’ı gaza getirmek için “mini giymiş sevgili”den başka örnek mi bulamadınız?

Big Brother kızlarının bile bu kafada olduğu bir ülkede, gel de kadına şiddeti önle!

 

TOPLUMA AYNA TUTAN ‘ÇAYDANLIK ŞAKALARI’

Çaydanlık şakası yapan kadın, bakın nasıl şiddet mağduru oldu. Çaydanlıkta sahiden kaynar su olsa beyefendi her halde öldürecekti, şakayı yapan kadını...
Çaydanlık şakası yapan kadın, bakın nasıl şiddet mağduru oldu. Mevzu şaka değil de, gerçekten çaydanlık kazası olsa ve kaynar su adamın üstüne dökülse, sonuç nasıl olurdu acaba? 

Youtube’da Türklerin çekip yüklediği onlarca “çaydanlık şakası” var. Genelde iki kişinin ailenin diğer fertlerine tezgâhladığı bir şaka türü bu.

Bir kişi olanı biteni videoya çekiyor, diğer kişi mutfaktan aldığı çaydanlıkla salona giriyor ve bir bahaneyle çaydanlığı kurbanın üstüne deviriyor.

Çaydanlıkta kaynar su ve çay olduğunu sanan kişi veya kişilerin refleksleri ortaya komik görüntüler çıkarıyor.

Toplum olarak, aynı şeyi yapan kadın ve erkeğe nasıl farklı davrandığımızı da bütün çıplaklığıyla gözler önüne seren görüntüler bunlar.

Youtube’daki “çaydanlık şakaları”nı peş peşe izleyince göreceksiniz ki şakayı yapanlar erkekse, şakazedeler onlara karşı müthiş hoşgörülü. Ancak şakayı yapan kadınsa, karşı tarafın şiddetine maruz kalıyor çoğu.

Kimi çaydanlığı fırlatıyor şakayı yapan kadına, kimi terlik, kimi tekme. Şaka yapan kadına şiddet uygulayanlar sadece erkekler de değil.

Kadınlar bile var aralarında…

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanın en büyük hatası sevmek değil, sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir. (Paul Auster)