13 MAYIS 2018 PAZAR  –  MİLLİYET CADDE  – ALİCE

Kahvaltı için gittikleri  Ataşehir’de karşılaştığım Burak Özçivit ve eşi Fahriye Evcen’le fotoğrafımı sosyal medyada paylaştıktan sonra iki oyuncunun sadece Türkiye’deki hayranlarından değil, dünyanın dört bir yanından mesaj yağdı bana…

Rusça’dan Arapça’ya, İngilizce’den İspanyolca’ya birçok dilde gelen yorumlarda, ünlü çiftle neler konuştuğumu merak etti hayranları…

Özçivit’le sinemadan dizi sektörüne birçok konuda sohbet ettim, Evcen’e yeni projesi olup olmadığını sordum.

Evcen’in gündeminde dizi yok, yazın festivallik bir film için kamera karşısına geçecek. Oyuncu, iki yıldır marka yüzü ve modeli olduğu Koton’la yeni kreasyonlarını tanıtmak için objektif karşısına geçmeye de devam edecek.

Burak Özçivit’in Star TV ile 80 bölümlük dizi anlaşması var, ama ortada henüz netleşen bir projesi yok…

DİZİDEKİ TARZINI KENDİ BELİRLEDİ

ATV’de yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Meryem Çakırbeyli’yi oynayan Deniz Çakır’la, Atatürk Havalimanı THY CIP Lounge’da karşılaştım.

Uçuş saatlerimiz gelene kadar birçok konuda sohbet ettik… O, Antalya’ya gidiyordu, bense Trabzon’a…

Çakır’ın Ankaralı olduğunu biliyordum, ama son zamanlarda oyuncunun aslen Trabzonlu olduğuna dair yazılar çıkınca sordum, doğru mu diye. Verdiği yanıt şu oldu:

“Babam Ankaralı, annem Kırşehirli. Yazıldığı gibi Trabzon’la bir bağımız var mı diye baktım e-devlet’e, yedi göbek İç Anadolu çıktı.”

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı ilk bölümünden bu yana takip eden bir izleyici olarak, oyuncunun ceket veya paltosunu hep omzuna atma sebebini merak ediyordum. Hazır onu yakalamışken merakımı gidereyim dedim, sordum bunun kimin fikri olduğunu. Çakır, “Bir kez öyle giyindim, ekiptekiler beğendi ve o şekilde devam ettim” dedi.

ÖDÜL TÖRENİNDE AKLIMA GELENLER

Haberciler arasında düzenlediği yarışmayla 2017’nin ‘En İyileri’ni seçen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, üç kişiyi de özel ödüle layık gördü. Bu ödüllerden ikisi Trabzonspor’un yerli yıldızları Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür’e verildi. Yönetim kurulu, bana da çok özel bir ödül sundu.

Bunun üzerine geçtiğimiz çarşamba Trabzon’daydım. Ödülümü vermek için sahneye çıkan Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, basın özgürlüğü üzerine kısa bir konuşma yaparken, muhabirliğe adım attığım günler film şeridi gibi gözümün önünden geçti.

1979’un yazıydı. Hâlâ bölgenin etkin gazetelerinden olan Karadeniz, gazeteciliğe hevesli üniversiteliler arıyordu. Başvuranları mülakata alan gazetenin yöneticileri, “Size bir hafta süre. Getirdikleri haber gazeteye girenler, muhabir olarak işe alınacak” dedi. Yaptığım haberi, ertesi gün manşette gördüğümde, yaşadığım mutluluk ve gurur, hâlâ aklımda.

BİR YILDA SİNEMALARDA KAÇ TON MISIR YENİYOR? 

Türkiye’deki sinema salonlarında bir yılda kaç ton mısır tüketildiğine dair bilgim yoktu. Nizam Eren’in hazırlayıp, medyaya servis ettiği sinema analizinden öğrendim, yılda 120 ton civarında patlamış mısır tüketildiğini…

Eren’in sinema raporunda başka ilginç bilgiler de yer alıyor. 2010 yılında bilet fiyatlarının ortalama 9.40 TL olduğu Türkiye’de, 2018’de bu rakam 12.58 TL… Sekiz yıl önce bir biletten yapımcıya 2.6 dolarkalırken, bugün bir biletten yapımcının kazancı 1.2 dolara düştü.

2010’da vizyona giren yerli film sayısı 66’yken, 2017’de yerli film sayısı iki kattan fazla artış gösterdi ve 147’ye yükseldi.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan en çok sevgilisini, en iyi şekilde ailesini, en uzun da annesini sever. (İrlanda atasözü)