12 Şubat 2022 Cumartesi – Milliyet Cadde – Alice
Bizim gazete Bağcılar’a taşınalı 29 yıl, Bağcılar Belediyesi’nin dünyada benzeri olmayan Engelliler Sarayı’nı yaptıralı 11 yıl oldu. Bizim gazete Bağcılar’a taşınalı 29 yıl, Bağcılar Belediyesi’nin dünyada benzeri olmayan Engelliler Sarayı’nı yaptıralı 11 yıl oldu.
2011 yılında hizmete giren Engelliler Sarayı’nda engellilerin becerilerini artırmak ve iş hayatına kazandırmak için verilen eğitimler; ahşap oyuncak yapımı, halı-kilim dokuma, nikah şekeri ve çiçek imalatı, bilgisayar-muhasebe programcılığı, kuaförlük, çağrı merkezi operatörlüğü, kasiyerlik, müzik, tiyatro, yabancı dil ve sporun birçok branşı.
Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği ‘4. Engelsiz Radyo Mikrofon Ödülleri’ töreni için gittiğim Engelliler Sarayı’nda ülkemizi temsil ettikleri Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’ndan ödüllerle dönen paralimpik milli sporcularla tanıştım. Milli sporcular Hamide Doğangün ve Zübeyde Süpürgeci’den başarı hikayelerini dinleyince bir kez daha anladım ki toplum olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırdığımızda yapamayacakları şey yok.
Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı ilçesine ve İstanbul’a böyle bir merkez kazandırdığı, Bağcılar’dan bu kadar çok olimpik milli sporcu çıkmasına, böylesine başarılı milli sporcuların yetişmesine olanak sağladığı için kutluyorum.
‘4. Engelsiz Radyo Mikrofon Ödül Töreni’nin sunucusu ‘Onur’un Taksisi’ programıyla tanınan radyocu Onur Sakar’dı.
Sunucu törenin başında ödülleri vermesi için Çağrıcı’yı sahneye davet etti. Ödüle layık görülen bazı ünlüler törene teşrif etmedi, ödül alanların çoğu sahneden iner inmez evinin yolunu tuttu, çeyrek asırdır Bağcılar Belediye Başkanlığı’nı yapan Lokman Çağırıcı, son ödülü verene kadar sahne kenarında ayakta bekledi. Bu yüzden de ayrıca kutluyorum Çağırıcı’yı…
‘KAPANDI BU ESKİ YARA SANA DAYANA DAYANA’
Teknolojideki hızlı değişimin en çok etkilediği sektörlerden biri müzik. Şarkıları dinleyicileri ulaştıran taşıyıcılar değiştikçe müziğin bittiğini sananlar hep yanıldı. Çünkü biten ‘müzik’ değil, onu tüketicisine ulaştıran taşıyıcılardı. Teknoloji; taş plak, plak, kaset ve CD’leri bitirdi, ama iyi müzik her daim dinleyicisine ulaştı.
İşte son örnek: Söz ve bestesi Doğanay Karadeniz ile Alaaddin Ergun’a ait şarkıyı Mustafa Ceceli’yle Azerbaycanlı Nigar Muharrem okudu, Burak Bulut, Kurtuluş Kuş ve Alaaddin Ergun vokal yaptı.
Samsun Demir’le Tolga Aykut’un prodüktörlüğünde dijital platformlarda 8 Ocak 2022’de yayına giren şarkı, YouTube’da 70 milyon izlenmeye ulaştı.
‘Salıncak’ YouTube, Apple Müzik, Deezer, Muud ve Fizy’de 1 numara, Spotify’de ise 3.’lüğe yükseldi. Ne zaman Instagram’ın ‘Keşfet’ine girsem karşıma çıkan şarkının nakaratı pelesenk oldu dilime: “Kapandı bu eski yara sana dayana, dayana.”
NÜKLEER ENERJİ ANKETİ!
Rusya ziyaretinde Devlet Başkanı Vlademir Putin’in takındığı mesafeli tavır ve ağırlandığı uzun masa nedeniyle sosyal medyanın diline düşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesine dönünce gündemi değiştirmek için bakın ne yaptı? Macron, Başkanlık seçiminin ilk turuna iki ay kala ülkesindeki enerji maliyetlerini düşürmek için nükleer enerjiye ağırlık vereceğini açıkladı.
Le Figaro, Fransızların bu konudaki kanaatini öğrenmek için bir anket düzenledi. Lefigaro.fr’nin, “Emmanuel Macron tarafından nükleer enerjinin yeniden canlandırılmasından yana mısınız?” anketine katılan 200 bin okurun yüzde 85.15’i “Evet” dedi. ‘Yenilebilir enerji’de dünya ortalamasının yüzde 6.2 üstünde olan Türkiye, ne zaman nükleer enerji santralı gündeme gelse Fransa’da kayıplara karışan nükleer karşıtları anında ortaya çıkar bizde.
GÜNÜN SÖZÜ
“Verecek bir cevabım olmadığı için sustuğumu sananlara; susuyorum, çünkü konuşursam yüzüme bakacak yüzünüz kalmaz hayatta.” (Cemal Süreya)